leren, online, learning, academysuite

Weten jouw medewerkers wat de mogelijkheden binnen jouw organisatie zijn om opleidingen te volgen? Waar kunnen ze terecht om na te denken over hun eigen ontwikkeling? Heb je een helder antwoord op beide vragen? Dat is goed nieuws! Uit onderzoek van NIDAP, uitgevoerd in samenwerking met Springest, blijkt dat er in veel bedrijven onduidelijkheid over opleidingsmogelijkheden is. In sommige gevallen weten medewerkers niet eens dat er de mogelijkheid bestaat om opleidingen te volgen. 

Onduidelijkheid over opleidingsmogelijkheden

Meer dan 3.000 werknemers die zich oriënteerden op een opleiding, namen deel aan de enquête. De belangrijkste conclusies uit het onderzoek:

  • 40% vindt opleidingsmogelijkheden bij hun werkgever onduidelijk;
  • 59% vindt geen overzicht van opleidingen, trainingen of cursussen bij hun werkgever;
  • 57% zegt niet over opleidingsbudget vanuit hun werkgever te beschikken;
  • 21% besluit na oriëntatie op een opleiding vooralsnog niet door te leren;
  • 26% verwacht door invoering scholingsrecht meer opleidingskansen te krijgen.

Wat kunnen we met deze conclusies over onduidelijkheid over opleidingsmogelijkheden?

Aan deze cijfers moet wat gebeuren! Blijven leren en ontwikkelen is in deze snel veranderende wereld essentieel voor zowel de organisatie als de werknemer. Hoe speel je in op ontwikkelingen op het gebied van milieu, prijsstijgingen, prijsdalingen of wetgeving als er geen kennis voor handen is, of de bestaande kennis niet wordt gedeeld? 

De oplossing

Kortom; er is veel onduidelijkheid over opleidingsmogelijkheden. Er is werk aan de winkel! Bij AcademySuite geloven we dat iedere organisatie moet beschikken over een integrale opleidingsaanpak met een heldere strategie en een duidelijk opleidingsbeleid. Daaruit voortvloeiend geloven we in de aanpak van blended learning en maatwerk leeromgevingen met maatwerk e-learnings, inwerkprogramma’s en meer. Graag denken we met jou mee om dit alles ook binnen jouw organisatie te realiseren.

Aan de slag

Nu je overtuigd bent van het belang van duidelijkheid over opleidingsmogelijkheden, is het zaak om het in de praktijk te brengen. Neem gerust contact met ons op als je hier hulp bij nodig hebt, of plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in om te bespreken wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf of organisatie. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts