Skip to content

Breinleren en brain-based learning

AcademySuite neemt de werking van het brein als uitgangspunt voor onze online leeroplossingen. Daarom werken wij volgens het BreinLeerModel. Wij geloven in de kracht van breinleren.

Waarom is breinleren voor jou van belang? Hoe kan AcademySuite jou helpen om het brein van jouw medewerkers optimaal te benutten bij het leerproces? Lees hier de bewezen technieken en ontdek het belang van breinleren.

Video afspelen

Door toepassing van het BreinLeerModel wordt leren aantrekkelijk en effectiever.

Het brein

Het brein is een complex orgaan met miljarden hersencellen. Deze hersencellen (ook wel neuronen genoemd) zijn verdeeld over je gehele brein. Elk neuron kan zich verbinden met tienduizenden andere neuronen.

Wanneer we iets nieuws leren, wordt er een verbinding aangelegd. Om iets blijvend te beheersen is het van belang dat er een stevige verbinding wordt gemaakt. AcademySuite zet zich daarvoor in. Zo heeft het volgen van de e-learning een blijvend resultaat.

Het breinleren wordt gestuurd vanuit kerninzichten. Hieronder vind je er een aantal opgesomd.

Conversatie icon

De noodzaak van zuurstof en brandstof

Voor het beste leerrendement is goed eten en genoeg slaap belangrijk. Ook beweging is essentieel voor het goed functioneren van onze hersenen.

Grafiek verbetering icon

Herhaling is de beste leermeester

Hersenverbindingen worden sterker naarmate neuronen vaker actief zijn. We blijven herhalen, totdat er een stevige verbinding is aangelegd.

Beeldscherm monitor icon

Benutten van meerdere zintuigen

Informatie die langs meerdere zintuigelijke kanalen tegelijk wordt aangeboden, blijft beter hangen. De zintuigen versterken elkaar. Tekst, geluid en beeld: alles wordt gebruikt.

BreinLeerModel AcademySuite

Download de whitepaper met de
8 principes van breinleren

    Neem direct contact op met onze adviseurs!

    Rozemarie Hendrikse
    Tel. 06 27 36 57 57

    Marijn Schouten
    Tel. 06 53 28 45 52