AcademySuite bedrijfsacademy Integrale bedrijfsacademy Online modules Training development 1

Niets anders dan een combinatie van verschillende leermethodes, ook wel een combinatie van online en offline leren genoemd. Dat is in een beknopte en volledige omschrijving, de definitie van Blended Learning. 

Waarom Blended Learning?

Dagenlange algemene colleges of trainingsdagen waarin de docent de hele stof in één keer behandelt. Waarbij gedurende de dag de vermoeidheid toeneemt, het moeilijk is gemotiveerd te blijven en je jezelf afvraagt hoe je de stof gaat toepassen in de praktijk. Erger nog, aan het einde van de dag ben je maar liefst 85% van alle opgedane kennis alweer vergeten. Voor veel studenten en werknemers is dit een bekend fenomeen. Niet alleen voor hen, maar ook ondernemers ervaren hierdoor het inefficiënt besteden van het opleidingsbudget.

E-Learning een succesvol alternatief

Uit onderzoek blijkt, dat e-learning een succesvol alternatief is voor een groot gedeelte van het klassikale onderwijs. E-learning geeft jouw organisatie de kans om alleen die kennis aan te bieden, die daadwerkelijk relevant is voor de specifieke werkpraktijk van jouw medewerkers. Die lesstof kan de werknemer al voor de klassikale training tot zich nemen. Per onderwerp is er voldoende ruimte in de klassikale training om de brug te slaan naar de specifieke werkpraktijk: ‘hoe ziet dit er uit in geval X’ en ‘hoe kun jij deze kennis toepassen in geval Y?’. 

Het vooraf online aanbieden van de lesstof biedt daarnaast de mogelijkheid om feedback te geven tijdens de contactmomenten. De klassikale training kan op deze wijze zeer effectief en efficiënt worden ingezet. Het juist inzetten van Blended Learning zorgt ervoor dat een opleiding echt van toegevoegde waarde is.

Het voordeel van e-learning is dat je op ieder gewenst moment, waar dan ook, je training kunt volgen. Jij als werkgever kunt de voortgang van de student constant monitoren. Lesmateriaal kan zo aangepast worden aan de voortgang van de student, waardoor iedereen zijn of haar  individuele route volgt. Dat is effectief, vind je ook niet? 

Blended Learning in de praktijk

Samengevat: in de huidige situatie volgen jouw werknemers een training bij een externe partij. Een behoorlijke investering en uiteindelijk mogelijk niet met het gewenste resultaat. De basiskennis van deze trainingen is namelijk uitstekend, maar de link met jouw werkpraktijk wordt gemist. Hoe zorg je er nu voor dat jouw opleiding écht van toegevoegde waarde is? Wij geloven dat bedrijfsspecifieke trainingen met verschillende leervormen de oplossing bieden. Zo heb je direct aansluiting met jouw medewerkers en werk je op een gestructureerde wijze naar de vooraf opgestelde doelen.

Meer weten? 

Wil je aan de slag met het creëren van bedrijfsspecifieke trainingen voor jouw medewerkers en heb je daar hulp bij nodig? Neem gerust contact met ons op, of plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in, om de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie te bespreken.  

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts