Toolboxmeeting

Ben jij met jouw bedrijf actief in de bouw, techniek of transport? Dan voeren jouw medewerkers geregeld risicovolle werkzaamheden uit. Om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te vergroten, ben jij verplicht om jaarlijks een aantal toolboxmeetings te organiseren. 

Met een toolboxmeeting wordt er aandacht gevraagd voor de veiligheid binnen het bedrijf. Het belang van veiligheid wordt uitgelegd en de veiligheid wordt bevorderd. De VCA verplicht dat toolboxmeetings periodiek gehouden worden. 

 

Toolbox onderwerpen

Toolboxen kunnen gaan over verschillende onderwerpen. Dit is afhankelijk van de specifieke bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Veilig werken op een steiger; 
  • Veilig hijsen; 
  • Werken met een ladder; 
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen; 
  • Valbeveiliging; 
  • Veilig omgaan met kabels en leidingen; 
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen. 
Toolbox meeting 2021

Het is belangrijk dat de toolboxen kwalitatief en effectief zijn. Het mag geen ondergeschoven kindje zijn. Het gaat immers om de veiligheid binnen jouw bedrijf. Als leidinggevende kun je het geven van toolboxmeetings zelf op je schouders nemen. Dit vergt veel voorbereiding. Heb je deze tijd niet of heb je de tijd er niet voor over? Stap dan over naar online toolboxen.  

tool box meeting

Online toolboxmeeting

Een online toolboxmeeting heeft meerdere voordelen. Eenmalige ontwikkelingskosten zorgen voor een goed rendement. Maandelijks toolboxmeetings voorbereiden en geven is niet meer nodig. Dit werkt tijdbesparend.
 
Medewerkers doorlopen de toolbox op eigen tijd en wijze. Geen slapende medewerkers tijdens klassikale momenten meer, maar volledig digitaal. Voortgang wordt automatisch bijgehouden. Zo heb je vorderingen en resultaten precies inzichtelijk. 
 
De toolbox wordt ingericht op de unieke bedrijfssituatie. Dit zorgt voor herkenning en een beter leerrendement. Geen algemene video’s of lange theoretische teksten maar een gepersonaliseerde en interactieve e-learning.
 

Bekijk hier het voorbeeld om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Academysuite bouwt de toolboxen online en houdt hierbij rekening met de eisen van de arbodienst.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op! We denken graag met je mee.

Een beller is sneller

Neem direct contact op met onze adviseurs.

Rozemarie Hendrikse

Tel - (+31) 6 273 657 57

Marijn Schouten

TEL - (+31) 6 532 845 52