Skip to content

Toolbox E-learning op maat

Ben jij met jouw bedrijf actief in de bouw, techniek of transport? Dan voeren jouw medewerkers geregeld risicovolle werkzaamheden uit. Om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te vergroten, ben jij verplicht om jaarlijks een aantal toolboxmeetings te organiseren. 

Met een toolboxmeeting, in de vorm van een e-learning, speciaal ontwikkeld voor jouw bedrijf, wordt veilig werken getraind. We komen op locatie filmen en fotograferen zodat de theorie 100% aansluit bij de praktijk. Bijkomend voordeel van een toolbox e-learning is dat registratie geborgd is.

Toolbox e-learning onderwerpen

Toolboxen kunnen gaan over verschillende onderwerpen. Dit is afhankelijk van de specifieke bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Veilig werken op een steiger;
  • Veilig hijsen;
  • Werken met een ladder;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Valbeveiliging;
  • Veilig omgaan met kabels en leidingen;
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen.

Het is belangrijk dat de toolboxen kwalitatief en effectief zijn. Het gaat immers om de veiligheid van jouw werknemers. Als leidinggevende kun je het geven van toolboxmeetings zelf op je schouders nemen. Dit vergt veel voorbereiding. Heb je deze tijd niet of heb je de tijd er niet voor over? Stap dan over naar online toolboxen in de vorm van een e-learning.

Online toolboxmeeting

Een toolboxmeeting in de vorm van een e-learning heeft meerdere voordelen. Maandelijks toolboxmeetings voorbereiden en geven is niet meer nodig. Dit werkt tijdbesparend. Eenmalige ontwikkelingskosten zorgen voor een goed rendement.
 
Medewerkers doorlopen de online toolbox op eigen tijd en wijze. Geen slapende medewerkers tijdens klassikale momenten meer, maar activerende en herkenbare online content, bedoeld om het gesprek op gang te brengen. Voortgang wordt automatisch bijgehouden. Zo heb je vorderingen en resultaten precies inzichtelijk.
 
De online toolbox wordt ingericht op de unieke bedrijfssituatie. Dit zorgt voor herkenning en een beter leerrendement. Geen algemene video’s of lange theoretische teksten, maar een gepersonaliseerde en interactieve e-learning.
 

Bekijk hier het voorbeeld om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Academysuite bouwt de toolbox e-learnings en houdt hierbij rekening met de eisen van de arbodienst.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op! We denken graag met je mee.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52