Als bedrijf in de bouwsector kom je in aanmerking met de toolbox meeting. Een periodieke meeting verplicht van de VCA om de bouwveiligheid te borgen. Wat zijn de toolbox meeting onderwerpen 2021 en hoe kun jij als bouwbedrijf goed omgaan met deze toolbox meeting?

Het is goed om te weten welke Vca-certificering jouw bedrijf heeft. Deze bepalen namelijk hoe vaak je een toolbox meeting moet houden. In de praktijk zie je dat bouwbedrijven vaak minimaal één keer per kwartaal een meeting moeten houden.

In deze meetings worden verschillende onderwerpen besproken. Deze hebben allemaal te maken met veiligheid.

Toolbox onderwerpen 2021

Enkele voorbeelden van toolbox meeting onderwerpen zijn:

  • Veilig werken op een steiger
  • Veilig hijsen
  • Werken met een ladder
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Valbeveiliging
  • Veilig omgaan met kabels en leidingen
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen
 
Toolbox meeting 2021
Deze onderwerpen moeten periodiek aan het personeel van het bouwbedrijf worden gegeven. Dit kun je zelf doen, alleen vergt dit wel voorbereiding. De kwaliteit van de toolboxmeetings is erg belangrijk. Het gaat immers om veiligheid.  In de praktijk schiet deze goede voorbereiding er vaak bij in. Hoe borg je als bedrijf de veiligheid van je personeel en voldoe je aan de wetgeving? Door persoonlijke digitale toolbox meetings te organiseren.

Online toolbox meeting

Een online toolbox meeting heeft enkele voordelen. Door middel van een interactieve e-learning zorg je voor echte veiligheid terwijl het personeel niet operationeel gestoord wordt.
 
Een op maat gemaakte e-learning waarin alle toolbox onderwerpen behandeld worden. Medewerkers nemen de stof goed tot zich omdat ze zich in de situatie herkennen. Geen algemene video’s of lange theoretische teksten maar een gepersonaliseerde en interactieve e-learning.

Bekijk hier het voorbeeld om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Academysuite bouwt de toolboxen online en houdt hierbij rekening met de eisen van de arbodienst.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op! We denken graag met je mee.

Een beller is sneller

Neem direct contact op met onze adviseurs.

Rozemarie Hendrikse

Tel - (+31) 6 273 657 57

Marijn Schouten

TEL - (+31) 6 532 845 52