In deze tijd van toenemende digitalisering heb je de afkorting LMS vast weleens horen vallen. LMS is de afkorting van Learning Management System. Dat klinkt heel leuk, maar wat is het nu precies? En wat kun je allemaal met een LMS?

Wat is een Learning Management System?

Kort gezegd: LMS is software. Met deze software kun je online trainingsmateriaal creëren, beheren, organiseren en geven aan iedere willekeurige doelgroep. De belangrijkste functies zijn:

  • Learning: hiermee kun je lesmateriaal creëren en het vervolgens met online publiek delen.
  • Management: wil je een online cursus organiseren, de effectiviteit van je lesmateriaal analyseren en medewerkers en resultaten beheren? Dat kan met deze software.

Met deze software kun je dus een effectieve online onboarding creëren, of een eigen online academy voor jouw bedrijf of organisatie opzetten.

Wat kan ik met een LMS?

Met een LMS is het heel handig om trainingsmateriaal te maken en te beheren. Een ander groot voordeel is dat al het materiaal plaats- en tijdonafhankelijk te volgen is.  Wanneer jij jouw (nieuwe) medewerkers een online training wilt laten volgen, wil je dit niet ten koste laten gaan van werktijd. Dit probleem is dus op te lossen met een LMS.

AcademySuite gebruikt het LMS aNewSpring. Via dit learning management platform hebben wij al heel veel klanten blij kunnen maken met goed functionerende, toegankelijke en professionele content. Deze content bouwen we in verschillende ontwikkeltools, waaronder aNewspring, maar ook Articulate 360 en Rise 360.

Is dit ook geschikt voor mijn bedrijf?

Of je nu een zorginstelling , of een industriebedrijf hebt, in de zakelijke dienstverlening, of bouw- en bouwtoelevering zit: een online training via een LMS is altijd een goed idee. Het bespaart tijd en geld en het is een goede manier om ontwikkeling binnen jouw bedrijf te stimuleren.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden en wil jij ook de ontwikkeling van jouw medewerkers stimuleren, door middel van een Learning Management System? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: