Het bouwen van een online leermodule of een maatwerk e-learning is iets wat AcademySuite al sinds 2013 doet. Wat zijn de voordelen van een e-learning en waarom is maatwerk hierbij zo belangrijk? Lees hieronder wat er mogelijk is. 

Maatwerk e-learning

Een online module waarin informatie op leuke wijze overgebracht wordt: een e-learning. Steeds meer bedrijven realiseren zich de noodzaak van het trainen van personeel. Tegelijkertijd is er een tekort aan personeel op veel vlakken en dat is een uitdaging. De oplossing? Online leren. Op deze manier wordt je niet gestoord in je dagelijkse taken, je hoeft immers niet naar een trainingsbureau. Wel krijg je als werknemer de scholing die je nodig hebt. Benieuwd naar de voordelen van online leren?

Kennis borgen in een e-learning

Het belang van maatwerk is groot voor het leerrendement. Dit omdat de informatie goed moet passen bij de omgeving en bij de doelgroep. Een e-learning die op maat gemaakt is wordt daarbij volledig in de huisstijl van de organisatie gemaakt. Een online module is niet alleen goed in te zetten om personeel te trainen. Soms dreigt er informatie uit de organisatie verloren te gaan.

Bijvoorbeeld wanneer een gewaardeerd personeelslid met pensioen gaat. Kostbare informatie gaat zo verloren. Dat kan online opgeslagen worden om zo de bedrijfsspecifieke kennis te kunnen borgen. De opgeslagen kennis kan op didactische wijze overgebracht worden op het overig personeel. Als ondernemer ben je nu minder afhankelijk van je personeel.

Kennis, learning, mouse

Online onboarding

Een maatwerk e-learning is breder in te zetten dan het enkel bijscholen van personeel. Een veelgebruikte vorm is een onboardingsmodule. Bij online onboarding wordt een medewerker online ingewerkt en daarmee wordt productiviteit enorm verhoogt. Je hebt namelijk geen personeel nodig om het nieuwe personeelslid in te werken. Daarbij is het voor het nieuwe personeelslid fijn om thuis online al ingewerkt te worden. Je weet goed wat er van je verwacht wordt, hoe de systemen werken en wat de geschreven en ongeschreven regels zijn. De spanning voor je eerste werkdag verdwijnt. Je hoeft je niet tot last te voelen omdat je weinig vragen hebt en al productief bent vanaf dag één!

Online leermiddelen

Voor het bouwen van een goede maatwerk e-learning zijn verschillende leermiddelen nodig. Denk aan animatievideo’s, greenscreen video’s of he gebruik van de nieuwste innovatieve techniek. De Smart Glasses zijn hier een voorbeeld van.

Door verschillende leermiddelen toe te passen houd je de e-learning divers. Toetsvragen, video’s en opdrachten voorkomen eentonigheid. Het maken van een E learning aantrekkelijk zijn!

Een eigen maatwerk e-learning?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact met één van onze specialisten op. We denken graag met je mee!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: