Skip to content

Online trainingen: de zes voordelen op een rijtje

Anno 2021 is het belangrijk mee te bewegen in de online wereld. Een online cursus of online trainingen bieden voordelen en passen goed in deze online wereld. Lees hier wat de zes voordelen zijn en waarom online trainen van belang is.

De zes voordelen van online trainingen

Lees hier de zes voordelen van een online trainen.

1. Plaats en tijd onafhankelijk

 

Het is wellicht een dooddoener maar zeker het benadrukken waard. Tijd en onafhankelijk werken. Een online cursus biedt gemak omdat je geen last hebt van vaste tijden. Je maakt de training waar en wanneer je wilt.

Dit hoeft niet te betekenen dat je volledig losgelaten wordt. Dit kan maar hoeft niet dankzij slimme technologie. Het is mogelijk om bijvoorbeeld online trainingen op bepaalde momenten vrij te geven al organisator. Zo houd je grip op de situatie.

Een online training die bestaat uit meerdere modules kunnen ook voorwaardelijk aan elkaar vast zitten. Dit houdt in dat je de volgende online module pas kunt beginnen als de vorige voltooid is. Je kunt dus zelf als organisator bepalen. De vrijheid van tijd- en plaats onafhankelijk werken maar toch grip houden op het online leertraject.

 

2. De mogelijkheid om kennis te borgen

 

Kennis borgen door online trainingenDe kennis van een organisatie zit vaak in de mensen zelf. Dit brengt risico’s met zich mee en online trainingen bieden hierin de uitkomst. De kennis van bijvoorbeeld een werknemer die bijna met pensioen gaat mag niet verloren gaan.

De kennis hoeft niet verloren te gaan omdat het in een online vorm gegoten kan worden. Zo kan de kennis geborgd worden en voorkom je dat kennis vergaat.

Medewerkers die nog niet over deze kennis beschikken kunnen dit eenvoudig aanleren door een e-learning. Een effectieve manier om kennis te borgen en te delen.

3. Efficiënt omgaan met tijd en geld

 

Stel er komt een nieuwe werknemer bij de organisatie. Deze is zenuwachtig voor de eerste werkdag. Graag wil de nieuwe medewerker gelijk productief zijn en zich niet tot last voelen. De medewerker start zijn of haar inwerktraject op de eerste werkdag. Niet efficiënt!

Een online training of online on-boarding biedt uitkomst. Het voordeel is dat het super efficiënt is omdat je slim omgaat met tijd en kosten. Een online inwerkmodule kan beginnen vanaf het moment dat de medewerker het contract getekend heeft.

De tijd tussen het contract en de eerste werkdag is perfect voor online trainen. De nieuwe medewerker leert achter de laptop de organisatie kennen en weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Zo voelt de medewerker zich welkom en kan degene vanaf het eerste moment productief zijn.

Het inwerken van medewerkers loopt als snel in de kosten. Dit omdat het dubbel is. Je bent een medewerker kwijt die de nieuwe medewerker in moet werken en je daarom mis je twee keer de productiviteit van een medewerker. Zonde!

 

4. Eenmalig investeren, oneindig voordeel

 

Naast efficiënt inwerken is het online trainen sowieso efficiënt. De eenmalige investering om de online module op te zetten kan oneindig gebruikt worden. Als de online training eenmaal opgezet is kunnen alle medewerkers hiervan gebruik maken.

Dit geld niet alleen voor huidig personeel maar ook voor toekomstig personeel. Gaat kennis met de jaren langzaam verloren? Biedt ze nog een keer de training aan. De online module heeft in tegenstelling tot fysieke training de mogelijkheid om op toepasbaar te zijn.

 

5. De mogelijkheden zijn eindeloos

 

In tegenstelling tot het gelimiteerde karakter van fysieke trainingen bieden online trainingen meer mogelijkheden. Zo kan een training hergebruikt, persoonlijk en overzichtelijk gemaakt worden. Interactieve technologie helpt hierbij.

Geen lange en saaie presentaties of briefings maar een interactieve online module. Met gebruik van video, vragen, virtual reality of bijvoorbeeld animaties kan je de informatie interessant houden.

online training met VR
Online trainen met virtual reality

De boodschap kan zo in een vorm gegoten die passend is. Een video om nieuwe medewerkers welkom te heten of een korte toets om de deelnemer scherp te houden.

Het is allemaal mogelijk!

6. De SLIM subsidie

 

Goed nieuws! Wij zijn niet de enige die de voordelen van online leren inzien. De overheid stelt een budget van 48 miljoen euro per jaar onder de SLIM subsidie. Deze biedt budget om jou online training op te zetten.

Voor het MKB is er een leer en ontwikkelsubsidie van toepassing. Concreet betekend dit dat er tot 25.000 euro per MKB bedrijf beschikbaar is voor bijvoorbeeld een online training.

Deze subsidie geldt voor het hele MKB en is niet branche afhankelijk. Zit je in de horeca, recreatie of landbouw? Dan geldt de subsidie ook voor grote bedrijven.

 

Online cursus

 

Overtuigd van de voordelen van online trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op met AcademySuite. Deze helpen jou graag aan een maatwerk E-learning.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?