Laptop, AcademySuite

Anno 2021 is het belangrijk om mee te bewegen in de online wereld. Online cursussen of online trainingen bieden voordelen en passen goed in deze online wereld. Lees hier zes voordelen van deze online trainingen en waarom online trainen van belang is.

Zes voordelen van online trainingen

1. Plaats- en tijd onafhankelijk

Het is wellicht een dooddoener, maar zeker het benadrukken waard. Plaats- en tijdonafhankelijk werken. Een online cursus biedt dit gemak. Geen last van vaste tijden, niet gebonden aan vaste plaatsen. Jouw medewerkers maken de training waar en wanneer ze willen.

Dit hoeft niet te betekenen dat je jouw medewerkers volledig loslaat. Dankzij slimme technologie kan dit wel, maar het hoeft niet. Het is namelijk mogelijk om online trainingen op bepaalde momenten vrij te geven als organisator. Zo houd je grip op het leerproces.

Modules binnen een online training kunnen ook voorwaardelijk aan elkaar vastzitten. Dit houdt in dat de volgende online module pas gestart kan worden, als de vorige voltooid is. Dit kun je zelf als organisator bepalen. Zo heb je de vrijheid van plaats- en tijdonafhankelijk werken, en behoud je zekerheid door grip te houden op het online leertraject.

2. De mogelijkheid om kennis te borgen

De kennis van een organisatie zit vaak in de mensen binnen de organisatie of het bedrijf, zelf. Dit breng risico’s met zich mee. De kennis van bijvoorbeeld een werknemer die bijna met pensioen gaat, kan op deze manier verloren gaan. Online trainingen bieden de uitkomst voor dit probleem.

De kennis hoeft niet verloren te gaan, omdat het in een online vorm gegoten kan worden. Hiermee wordt kennis geborgd, en voorkom je dat kennis vergaat.

3. Efficiënt omgaan met tijd en geld

Stel: er komt een nieuwe medewerker bij de organisatie. Die is zenuwachtig voor de eerste werkdag. Hij of zij wil graag direct productief zijn en zich niet tot last voelen. De medewerker start zijn of haar inwerktraject op de eerste werkdag. Niet efficiënt!

Een online training of online onboarding biedt uitkomst. Doordat je slim omgaat met tijd en kosten, is het superefficiënt. Een online inwerkmodule kan al beginnen op het moment dat de medewerker het contract getekend heeft.

De tijd tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag is perfect voor online trainen. De nieuwe medewerker leert achter de laptop de organisatie kennen en weet vooraf wat er van hem of haar verwacht wordt. Zo voelt de nieuwe medewerker zich welkom en kan hij of zij vanaf het eerste moment productief zijn.

Het inwerken van medewerkers loopt al snel in de kosten. De nieuwe medewerker moet ingewerkt worden door een andere medewerker, en de nieuwe medewerker kan niet direct ingezet worden. Niet alleen dubbele kosten, maar ook twee keer gemis van de productiviteit van een medewerker. Zonde!

4. Eenmalig investeren, oneindig voordeel met online trainingen

Online trainen is efficiënt en niet alleen op het gebied van inwerken. De eenmalige investering in het opzetten van de online module kan steeds weer gebruikt worden. Is de online training eenmaal opgezet? Dan kunnen alle medewerkers hier gebruik van maken.

Dit geldt niet alleen voor huidig personeel, maar ook voor toekomstig personeel. Is de kennis met de jaren langzaam weggeëbd? Bied ze nog een keer de training aan. De online module heeft, in tegenstelling tot fysieke training, de mogelijkheid om op elk moment toepasbaar te zijn.

5. De mogelijkheden zijn eindeloos

Online trainingen bieden veel mogelijkheden, in tegenstelling tot het gelimiteerde karakter van fysieke trainingen. Zo kan een training worden hergebruikt en kan deze persoonlijk en overzichtelijk gemaakt worden. Interactieve technologie helpt hierbij. Geen lange en saaie presentaties of briefings meer, maar een interessante interactieve online module. Met gebruik van video, vragen, virtual reality of animaties, houd je informatie interessant.

De boodschap kan zo in een vorm worden gegoten die passend is. Een video om nieuwe medewerkers welkom te heten of een korte toets om de deelnemer scherp te houden: het is allemaal mogelijk!

6. De SLIM subsidie

Goed nieuws! Wij zijn niet de enigen die de voordelen van online leren inzien. De overheid stelt een budget van 48 miljoen euro per jaar beschikbaar voor het stimuleren van leren: de SLIM-subsidie. Deze biedt ruimte en mogelijkheden om jouw online training op te zetten.

Voor het MKB is er een leer- en ontwikkelsubsidie van toepassing. Concreet betekent dit dat er tot 25.000 euro per MKB’er beschikbaar is voor bijvoorbeeld het opstellen en aanbieden van een online training. Deze subsidie geldt voor het hele MKB en is niet branche-afhankelijk. Zit je in de horeca, recreatie of landbouw? Dan geldt de subsidie ook voor grote bedrijven!

Online cursus

Breng online trainingen in de praktijk

Hebben de voordelen van online trainingen je overtuigd? Neem dan vrijblijvend contact op met AcademySuite, of plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in, voor meer informatie. Wij helpen jou graag bij het maken van een maatwerk e-learning!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts