Klantcase Vijfhart vakmanschap

Medewerkers meenemen in de nieuw uitgezette strategie. Hoe doe je dat als de veranderingen zo snel gaan dat taken alweer verouderd zijn voordat de inkt droog is? Vakmanschap is het antwoord. Vijfhart heeft hiervoor gekozen om medewerkers duidelijkheid geven wat er van ze verwacht wordt, maar ook om ze in hun kracht te zetten en te groeien in hun vak.

De uitdaging

Vijfhart bestaat ruim 30 jaar en helpt IT-professionals en IT-eindgebruikers groeien met de best passende (online) leeroplossingen. Vijfhart heeft een nieuwe strategie uitgezet. Daarbij komen een aantal uitdagingen. Één daarvan was het vertalen van deze strategie naar wat er werd gevraagd aan gedrag en verantwoordelijkheden van de medewerkers. Om dit te realiseren heeft Vijfhart de traditionele functiebeschrijvingen afgeschaft en gekozen voor vakmanschapsprofielen.

Het leertraject

Het vakmanschapstraject is opgezet om mensen in te ontwikkelen en te begeleiden. Met als doel om hen te helpen om te groeien in hun vak. Taken van functieprofielen zijn vaak al verouderd als de inkt is opgedroogd. Met vakmanschap breng je verantwoordelijkheden en gewenst gedrag en in kaart en dat verandert niet snel. Dit is samen met de vakmensen zelf samengesteld. Zo is het voor en door medewerkers.

Het resultaat

“AcademySuite heeft enorm veel kennis. Daarbij gaven ze ons het goede gevoel, waardoor we de volgende dag al van start zijn gegaan.”

“Wat vakmanschap ons oplevert? Het beter benutten van talenten, proactiviteit en eagerness onder de mensen. Weten waarvoor je verantwoordelijk bent. Kortom: voor de hele organisatie een betere samenwerking.”

Bekijk ook: