Klantcase Sanquin

Sanquin: het werk dat ze doen en de medewerkers die het doen, zijn het beste omschreven met het woord: uniek.  Hoe geef je deze medewerkers op een unieke manier uitleg over een standaard onderwerp als ‘het doelstellingengesprek’? In samenwerking met AcademySuite heeft Sanquin dit in een compacte en interactieve leeromgeving gerealiseerd met een ‘e-learning gesprekscyclus’.  

De uitdaging

De sleutel voor het succes van Sanquin ligt bij de medewerkers van Sanquin. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het levensreddende product en zijn er trots op een bijdrage te leveren aan het leven van de patiënt. 

De veranderende binnen- en buitenwereld maakt het noodzakelijk om samen te werken aan een resultaatgerichte cultuur. Dit kan alleen in een omgeving, waarin iedereen blijft ontwikkelen. Een onderdeel van het ontwikkelingsproces is het doelstellingengesprek.

Sanquin wilde haar medewerkers op een prettige manier duidelijk maken wat dit gesprek precies inhoudt en hoe ze zich hierop optimaal kunnen voorbereiden.

De oplossing

Sanquin bedacht dat het goed zou zijn de uitleg van het doelstellingengesprek te geven door middel van e-learning. 

In opdracht van Sanquin heeft AcademySuite daarom een e-learning ontwikkeld waarin aan iedere Sanquin-medewerker op een effectieve én aantrekkelijke manier het doelstellingengesprek, de planning en de vastlegging ervan wordt uitgelegd.

De leeromgeving bestaat uit een afwisseling van tekst, afbeeldingen en video’s waarmee alle benodigde informatie wordt overgedragen op een didactisch verantwoorde en onderbouwde manier, waarbij leerrendement en blijvende betrokkenheid centraal staat.

Het resultaat

Het resultaat is een compleet ingerichte en goed functionerende leeromgeving in de huisstijl van Sanquin. Op een interactieve en unieke manier leren de medewerkers alles over het doelstellingengesprek, om zo weer een stap verder te zetten in hun ontwikkeling.

Bekijk ook: