Vakmanschap en veiligheid: dat is de basis van het werk bij De Nationale Bomenschool. Hoe breng je toekomstige boomspecialisten op het kennisniveau van European Tree Worker? Hoe wordt de veiligheid van deze specialisten onder de aandacht gebracht en geborgd? Om de kennis en vaardigheden van de European Tree Worker (ETW’er) te ontwikkelen en te toetsen, is een online bedrijfsschool (of: De Bomenschool) gerealiseerd.

De uitdaging

Flier Boomspecialisten is al sinds 1997 een groene, groeiende onderneming. Met gedreven boomspecialisten, eigen interne opleidingen en ambitie is geen uitdaging te groot. Door de veranderende wetgeving en het behouden van gecertificeerd personeel blijft scholing echter nodig.

Als ETW’er is kennis en kunde van groot belang. Kennis over het signaleren, bestrijden en voorkomen van boomziekten, veilig werken langs de weg, gebruik van materialen en de verschillende boomsoorten. Deze kennis ligt nu vast in boeken, PDF-documenten en handleidingen; een achterhaalde, niet-flexibele manier van leren die niet aansluit bij de wensen van de collega’s.

Naast deze kennis moeten er vaardigheden geleerd en getoetst worden. In plaats van het bekijken van foto’s en het lezen van procedures, is het nu mogelijk om op een interactieve manier te leren! Ook is het door middel van toetsing mogelijk om leerresultaten in te zien.

De oplossing

Een online leeromgeving, helemaal in eigen huisstijl van De Nationale Bomenschool. Deze online school bevat alle kennis die een ETW-er moet hebben om bekwaam te worden en bekwaam te blijven. De kennis wordt overgedragen op een didactisch verantwoorde en onderbouwde wijze, waarbij leerrendement en blijvende betrokkenheid centraal staat. Daarbij is reflectie en sturing mogelijk, doordat alle deelnemers gekoppeld worden aan begeleiders die inzicht hebben in hun resultaten. Zo wordt leren persoonlijk en behaalt de medewerker het hoogst leerrendement.

De leeromgeving bestaat uit een afwisseling van tekst, afbeeldingen en video’s, en tussentijdse vragen. De video’s zijn door AcademySuite opgenomen met een medewerker van Tree-o-logic. Elke module wordt ten slotte afgesloten met een toets. Door de juiste mix van kennis en toetsvragen zijn de medewerkers gedegen voorbereid op het tentamen.

Lees verder onder de afbeelding.

Nationale bomenschool AcademySuite

Het resultaat

Het resultaat is een compleet ingerichte en goed functionerende online bedrijfsschool in een geheel nieuwe huisstijl. Op een inspirerende manier worden toekomstige European Tree Workers gemotiveerd om kennis te nemen van alle aspecten binnen het boomverzorgingsvak.

In de toekomst biedt de academy de mogelijkheid om het kennisniveau uit te breiden en te verdiepen. Zo kan ieder (aankomend) boomspecialist zich blijven ontwikkelen  met behoud van de benodigde kwaliteit en veiligheid!

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: