Klantcase Adullam

Hoe borg je kwaliteit in een periode die bekend staat om haar personeelstekorten? Hoe zorg je ervoor dat zij-instromers, invalskrachten en bestaande personeelsleden werken volgens de norm die jouw organisatie nastreeft?

Bij Adullam Gehandicaptenzorg speelde deze uitdaging. In samenwerking met AcademySuite is daarom een oplossing ontwikkeld: een serie animatievideo’s en een compleet ingericht online trainingsplatform om de nieuwste inzichten te delen met zorgmedewerkers. 

De uitdaging

Adullam streeft ernaar om cliënten kwalitatieve zorg te bieden in alle fasen van hun leven. Zo wil Adullam een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënten én van hun ouders. Deze missie is door Adullam en De Schutse concreet gemaakt in het zelfontwikkelde begeleidingsmodel ASBM.

Deze ontwikkeling leidde tot nieuwe vragen:

  • Hoe breng je dit begeleidingsmodel onder de aandacht?

En, belangrijker nog:

  • Hoe zorg je ervoor dat deze nieuwe methode dagelijkse praktijk wordt in de organisatie?

De grote tekorten aan personeel maakten de uitdaging nog groter. Elke minuut die een medewerker bezig is met het volgen van trainingen, wordt hij of zij immers gemist op de groepen.

De oplossing

Adullam en AcademySuite pakten deze uitdaging met beide handen aan. In korte tijd organiseerden zij samen splinternieuwe en veelzijdige trainingen om begeleiders kennis te laten maken met de praktijk van ASBM.

Door gebruik te maken van ondersteunende educatieve animatievideo’s, die ter voorbereiding op de training door de medewerkers worden bekeken, zijn de trainingen efficiënt en effectief. Deze video’s verduidelijken vervolgens tijdens de praktijktraining de stof, zodat er meer kostbare tijd overblijft voor de toepassing. Na de training dienen de video’s ten slotte als naslagwerk om de kennis van de medewerkers up-to-date te houden.

Het resultaat

Hoewel het proces in gang werd gezet voor COVID-19 zich aandiende, bleken de video’s de redding van de trainingen in tijden van crisis. Klassikale bijeenkomsten waren mede door de coronapandemie namelijk niet eenvoudig te realiseren.

Daarom ontwikkelden we een compleet ingerichte en goed functionerende online leeromgeving in de huisstijl van Adullam. Dit trainingsplatform is dé uitkomst om belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen en hét middel om kennis over te dragen door middel van animatievideo’s en e-learnings.

Op een inspirerende manier worden medewerkers gemotiveerd om kennis te nemen van alle aspecten binnen de organisatie. In de toekomst biedt het online trainingsplatform de mogelijkheid om het kennisniveau verder uit te breiden en te verdiepen. Sterker nog: inmiddels zijn er 15 modules in ontwikkeling om de zorgkwaliteit van Adullam te blijven garanderen!

Kijken of een online platform wat voor jou is?

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: