Online, e-learning, laptop

Online leren is helemaal van deze tijd. Digitale platformen, blended learning en leren met digitale leermiddelen. Wat is het nu precies en wat is er tegenwoordig allemaal mogelijk? Wij hebben een paar e-learning voorbeelden voor je op een rijtje gezet. 

E-learning met blended leren

De mogelijkheden van een e-learning zijn groot. Je kunt met een e-learning alle kanten op en het is zeer flexibel. Daarnaast kun je hem hergebruiken, in tegenstelling tot een fysieke training. Toch zitten er ook nadelen aan, want sommige vakken leer je nu eenmaal in de praktijk. De oplossing: blended learning!

Blended learning is een combinatie van online en fysiek leren. Je bereid jezelf online voor met een e-learning. Als je begrijpt wat er van je verwacht wordt, dan kun je het vervolgens in de praktijk leren. Je neemt uit de e-learning zowel de kennis, als ook de tools mee de praktijk in. Denk bijvoorbeeld aan een checklist die je downloadt uit de e-learning, waarmee je jouw werk in de praktijk voor altijd kunt controleren. The best of both worlds!

De Delta Academy is een praktijkvoorbeeld van blended learning. Delta Security is een bedrijf in de beveiliging en zij hebben een blended e-learning laten ontwikkelen. Met het motto ‘online waar mogelijk, offline waar nodig’, past dit voorbeeld perfect in het concept van blended learning.

e-learning voorbeelden

 

Blended e-learning

E-learning training

Een bestaande training online maken, om zo de kennis te kunnen borgen. Een praktijkvoorbeeld hiervan is MSNW. Die digitaliseren een training, om hem om die manier plaats- en tijdsonafhankelijk te maken. Zoveel mogelijk leren in zo’n kort mogelijke tijd was hier het motto.

Dit past goed bij het karakter van de ambitieuze en hoogopgeleide zorgspecialisten van MSNW. De drukte van hun baan maakte een fysieke trainingsdag eigenlijk onmogelijk. Een e-learning was voor hen vanwege de flexibiliteit en toegankelijkheid de perfecte oplossing.

E-learning voorbeelden nodig? Vraag een demo aan!

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van online leren en wil je zelf aan de slag? Neem gerust vrijblijvend contact op en vraag een demo aan! Wij ontwikkelen graag een e-learning voor jouw leervraag. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: