Skip to content

De succesfactoren van de snelst groeiende ondernemingen

Wat zijn de succesfactoren van de snelst groeiende ondernemingen? 

Altijd al willen weten waarom het ene bedrijf binnen een paar jaar verdriedubbelt met omzet en het andere bedrijf jarenlang blijft ‘hangen’? Uit onderzoek van de ABN AMRO, Mazars Accountants en Belastingadviseurs blijkt dat de snelst groeiende ondernemingen drie gemeenschappelijke succesfactoren hebben. Deze pijlers zijn:

1.  Focus op innovatie
2. Het vermogen om kritisch in de spiegel te kijken
3. Het vermogen om talent te werven

De eerste van de succesfactoren: Focus op innovatie

Het blijkt dat bedrijven die sneller groeien tot wel 50% meer investeren in innovatie dan andere bedrijven. Dit is een nadrukkelijke keus. Innovatie is bij deze bedrijven verankerd in de strategie en ingebed in de organisatie. Innovatie is de manier om de kop boven het maaiveld uit te steken en meer toegevoegde waarde te leveren. 

De tweede van de succesfactoren: Kritisch in de spiegel kijken

Kritisch in de spiegel kijken wil zeggen dat je jouw visie en prestaties kritisch tegen het licht houdt. Bedrijven die snel groeien deinzen er niet voor terug om het roer om te gooien als de huidige strategie niet het gewenste resultaat oplevert. Wendbaarheid is het sleutelwoord en flexibiliteit is voor veel bedrijven een voorwaarde om klaar te zijn voor de toekomst. 

De derde van de succesfactoren: Talent werven

Tot slot maken medewerkers een belangrijk verschil tussen stilstand of vooruitgang. Medewerkers worden beoordeelt op innovatie en creativiteit. Organisaties houden daarmee hun groeitempo vast. Opleiden is de oplossing om bedrijfsspecifieke kennis te verwerven en vaardigheden aan te leren die voor uw professionals nodig zijn. Met die kennis kun je het verschil maken in jouw branche!

Wil jij ook het verschil maken? Wij denken graag mee over het opzetten van een online academy en het ontwikkelen van e-learnings op maat. Heb je al een bestaande training? Bespreek de mogelijkheden om de bestaande bedrijfstraining om te zetten naar e-learning! 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?