Maatwerk is de norm

Maatwerk is de norm

Het is voor organisaties niet eenvoudig om gemotiveerde en getalenteerde werknemers te binden aan de organisatie. Talent behouden is vervolgens ook niet eenvoudig. Veel HR-professionals zijn het erover eens dat leren en ontwikkelen de oplossing is als het gaat om het boeien en binden van tevreden werknemers.

Dan rijst de vraag vanzelf op: hoe laten we de medewerker leren en ontwikkelen? De oplossing die wordt geboden is vaak dat er een aantal trainingen wordt gezocht die je moet volgen. Daar is niks mis mee, maar we vergeten dan vaak dat leren veel meer is dan dinsdagochtend om acht uur op een training verschijnen.

10 procent van het leren vindt plaats door opleidingen. Het grootste gedeelte (driekwart) vindt plaats door learning on the job en daar is maar weinig oog voor. We kunnen dure opleidingen volgen, maar waarom lopen we niet mee met iemand die het al kan?

Daarnaast is leren ook iets heel persoonlijks, want elk individu heeft weer een eigen leervoorkeur. Sommigen leren uit boeken, anderen steken weer meer op van klassikaal onderwijs en weer een anderen van het bezoeken van congressen. Als werkgever is het daarom belangrijk om de mogelijkheden te faciliteren, maar de verantwoordelijkheid bij de werknemers te leggen en hem de ruimte bieden op zijn eigen wijze te leren. Leren is maatwerk en maatwerk wordt de norm.

Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Vraag nu een gratis demo aan!

Deel deze posts

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email