werknemers houden, academysuite

Het is geen nieuws meer dat vacatures op dit moment moeilijk zijn in te vullen. Als het al lastig is om vacatures in te vullen, hoe groot wordt dan het probleem als nieuwe (of bestaande) medewerkers besluiten om te vertrekken? Onderzoek wijst uit dat 30% van de nieuwe medewerkers besluit elders te gaan werken, binnen twee maanden na indiensttreding. Een verspilling van tijd en geld. Hoe werk je op een effectieve manier aan personeelsbehoud?

Personeelsbehoud met een warm welkom

Het blijkt dat de wijze waarop de nieuwe medewerker wordt opgevangen, cruciaal is voor het behoud van dit schaarse talent. Een goed onboardingproces waarbij de nieuwe medewerkers het bedrijf goed leren kennen, helpt om nieuwe medewerkers te behouden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven met een formeel onboardingproces gemiddeld 92% van de medewerkers aan zich weet te binden, in tegenstelling tot 30% zonder formele onboarding!

Werk aan personeelsbehoud met een online leeromgeving

Het goede nieuws is dat het grootste gedeelte van het onboardingproces geautomatiseerd kan worden met een online leeromgeving. Standaard zaken kunnen (vóór de eerste werkdag) online in eigen tijd en tempo doorgenomen worden. Denk aan zaken als een ontstaansgeschiedenis, verschillende afdelingen, kennis over producten/diensten etc. Dat voorkomt dat begeleiders verschillende zaken 10 keer per jaar opnieuw moeten vertellen. Daarbij: eenmaal ontwikkeld is deze online leeromgeving voor alle (nieuwe) medewerkers herhaaldelijk in te zetten. Een besparing van tijd en geld.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over de goede effecten die een online inwerkprogramma kan hebben? Vraag dan onze gratis demo aan, of neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie te bespreken. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts