Skip to content

Laat nieuwe medewerkers niet weglopen!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vacatures zijn lastig in te vullen

Het is geen nieuws meer dat vacatures op dit moment moeilijk zijn in te vullen. Als het al lastig is om vacatures in te vullen, hoe groot wordt dan het probleem als nieuwe (of bestaande) medewerkers besluiten om te vertrekken? Onderzoek wijst uit dat 30% van de nieuwe medewerkers besluit elders te gaan werken, binnen twee maanden na indiensttreding. Een verspilling van tijd en geld.

Warm welkom is cruciaal

Het blijkt dat de wijze waarop de nieuwe medewerker wordt opgevangen cruciaal is voor het behoud van dit schaarse talent. Een goed onboardingsproces waarbij de nieuwe medewerkers het bedrijf goed leren kennen helpt om nieuwe medewerkers te behouden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven met een formeel onboardingproces gemiddeld 92% van de medewerkers aan zich weet te binden t.o.v. 30% zonder formele onboarding!

Tijd en geld besparen

Het goede nieuws is dat het grootste gedeelte van het onboardingproces geautomatiseerd kan worden met een online leeromgeving. Standaard zaken kunnen (voor de eerste werkdag) online in eigen tijd en tempo doorgenomen worden. Denk aan zaken als een ontstaansgeschiedenis, verschillende afdelingen, kennis over producten/diensten etc. Dat voorkomt dat begeleiders zaken 10 keer per jaar opnieuw moeten vertellen. Daarbij: eenmaal ontwikkeld is het voor alle (nieuwe) medewerkers in te zetten. Een besparing van tijd en geld. Benieuwd hoe zo’n onboardingsprogramma eruit kan zien? Vraag nu onze gratis demo aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Meld je nu aan voor de gratis demo!

[/vc_column_text][dt_default_button link=”url:https%3A%2F%2Fleeromgeving.academysuite.nl%2Fdo%3Faction%3DviewProduct%26id%3D5||target:%20_blank|” el_class=”btn-signon” size=”big” default_btn_bg_color=”#006699″ bg_hover_color=”#99cc33″]Aanmelden[/dt_default_button][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1380″ img_size=””][/vc_column][/vc_row]

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?