Skip to content

Hoe ziet een kwalitatief onboardingsprogramma eruit?

Wat een goed onboardingsprogramma oplevert hebben we in de vorige blogs al aangetoond. Nu is het belangrijk om te weten hoe je een kwalitatief programma opbouwt. Een kwalitatief onboardingsprogramma bestaat uit een organisatorische kant en een inhoudelijke kant.

Met gebruik van online leermogelijkheden kan inwerken al voor jouw eerste werkdag. Zo ga je voorbereid naar je eerste dag toe. Een goede planning waarbij een weet wie wat doet in jouw inwerktraject is ook
belangrijk. Natuurlijk verschillen de accenten per bedrijf, maar de volgende vier zaken zijn belangrijk in een inwerktraject:

1. Zorg voor verbinding.
De medewerker wil zich welkom voelen en onderdeel zijn van het bedrijf. Naast verbinding met collega’s willen nieuwe medewerkers zich ook binden aan de missie, visie, strategie en eventuele kernwaarden van jouw bedrijf.


2. Geef uitleg over de cultuur van het bedrijf. 
Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels? Wie is je aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen?

 

3. Maak duidelijk wat er van medewerkers verwacht wordt.
Waar zijn ze verantwoordelijk voor en aan welke doelstellingen moeten ze werken?


4. Geef inzicht in alle administratieve taken.
Denk daarbij aan het instellen van je e-mail en logins voor andere belangrijke systemen, maar ook informatie over je pensioen of vrije dagen.

 

Met deze 4 stappen ben je instaat prachtige online onboardingprogramma’s te maken. Ook je voordeel hiermee doen? Neem dan contact met ons op!

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?