Skip to content

Informeel leren: onderschat?

Informeel leren: onderschat?

De huidige kenniseconomie vraagt van de medewerker dat hij zijn hele leven blijft leren en ontwikkelen. Want blijven leren maakt werknemers flexibel en duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt. Investeren in de doorlopende scholing van werknemers is een belangrijke pijler. Bij leren denk je waarschijnlijk al snel aan het deelnemen aan opleidingen of cursussen. Maar, wist je dat 93% van wat je leert gebeurt via informeel leren?

Hoe ontstaat deze vorm van leren?

Informeel leren vindt plaats als een persoon met een bepaald leerdoel voor ogen zelf iets gaat leren, zonder dat er sprake is van een geplande en geïnstitutionaliseerde activiteit. Dit kan zowel op het werk als in vrije tijd plaatsvinden. Je leert bijvoorbeeld informeel als een collega iets uitlegt over het productieproces van het bedrijf.

Deze vorm van leren sluit goed aan bij de specifieke persoonlijke situatie en bedrijfssituatie en wordt in kleinere porties over de tijd uitgesmeerd. De sleutel tot het succes hiervan is dat werkgevers de verantwoordelijkheid voor het leren overdragen aan de medewerkers. In plaats van de medewerkers het leren op te leggen, bieden de werkgevers de leermogelijkheden op verschillende manieren aan met gebruikmaking van technologische middelen, bijvoorbeeld een leerplatform waarop kennis gedeeld kan worden. Op basis van hun eigen behoeften bepalen de medewerkers vervolgens zelf hoe, wat en wanneer ze leren. Door dit te koppelen aan prestatiemanagement wordt gegarandeerd dat het leren de strategische bedrijfsdoelen ondersteunt.

Wat zijn de voordelen van informeel leren?

Zowel medewerkers als organisaties profiteren van informeel leren. Voordelen van informeel leren:

  • Het is kosteneffectief. Medewerkers leren veel tegen lagere kosten.
  • Snelle reactie op veranderende omstandigheden. Medewerkers zijn dagelijks bezig met zich ontwikkelen en met het bijspijkeren van hun kennis en kunnen daarom snel reageren op veranderende omstandigheden, dus een wendbare organisatie.
  • Leerproces versnellen. Organisaties kunnen formeel en informeel leren combineren om zo het leerproces te versnellen.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?