e-learning, leren, online

Hoe je het ook wendt of keert, we kunnen niet meer om e-learning heen. E-learning zorgt ervoor, dat medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk kunnen leren. Toch zien we dat veel organisaties e-learning in bepaalde situaties niet inzetten, terwijl e-learning hier juist een belangrijke bijdrage kan leveren. In welke situaties heeft een e-learning nut?

Wanneer heeft een e-learning nut?

Er zijn verschillende situaties, waarbij een e-learning jou uitstekend kan helpen;

 1. Bij cultuurverandering
  Wanneer je als organisatie een wijziging in de strategie doorvoert, brengt dit vaak ook een cultuurverandering met zich mee. Bijvoorbeeld omdat er nieuwe kernwaarden geïntroduceerd worden of de focus op de klant komt te liggen. Om de cultuur daadwerkelijk te kunnen veranderen, is het niet genoeg om slechts het verhaal te vertellen. Het is van belang dat mensen actief aan de slag gaan met het werken volgens de nieuwe cultuur. E-learning is hiervoor de oplossing. Door middel van interactie, videomateriaal en uitleg kan er meer bereikt worden.

 2. Bij fusie of rebranding
  Bij een fusie of rebranding naar de buitenwereld, verandert niet perse de strategie, maar wel het verhaal of slogan naar buiten. Door het inzetten van e-learning, leer je medewerkers zo snel mogelijk wat dit betekent en hoe zij dit uitdragen naar klanten. E-learning kan bestaan uit een programma van enkele weken, waarin veel interactie tussen de deelnemers is.

 3. Bij kostenbesparing
  Als een organisatie kosten moet besparen, wordt regelmatig op het budget voor leren en ontwikkelen gekort. Wanneer je e-learning inzet, kun je 40% van de trainingskosten besparen ten opzichte van klassikale trainingen. Door e-learning kun je als organisatie blijven werken aan de ontwikkeling van je medewerkers en toch kosten besparen.

 4. Bij nieuwe medewerkers
  Na het aannemen van nieuwe medewerkers, wil je dat zij zo snel mogelijk hun weg binnen de organisatie vinden. Daarnaast is het belangrijk dat zij het bedrijf goed kunnen presenteren en de communicatiestijl eigen maken. E-learning maakt het mogelijk om nieuwe medewerkers snel en goed te informeren over het reilen en zeilen binnen de organisatie.

 5. Introduceren van een nieuw product of dienst
  Wanneer je als organisatie een nieuw product of dienst ontwikkelt, wil je dat medewerkers hiervan op de hoogte zijn. Het is niet altijd mogelijk om medewerkers dit persoonlijk te vertellen, daarom kan e-learning een uitkomst bieden. Zo zijn medewerkers ook allemaal gelijktijdig op de hoogte. 

Hoe werkt het?

AcademySuite kan jouw organisatie helpen door e-learning programma’s te ontwikkelen, zodat je als organisatie het beste uit deze situaties kunt halen. Dit doen wij door het leveren van maatwerk voor jouw organisatie. Wij geloven daarbij in een programma, niet in een losse training waarin eenmalig wordt benoemd wat er van de medewerker wordt gevraagd.

Meer weten?

Wil je meer weten over e-learnings en hoe je deze kunt inzetten om het beste uit jouw medewerkers te halen op een positieve manier? Neem gerust contact met ons op, op plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in, om de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie te bespreken. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: