Skip to content

Drijfveren belangrijk bij talentontwikkeling

Drijfveren belangrijk bij talentontwikkeling

Wanneer je als organisatie investeert in de ontwikkeling van medewerkers, wil je dat deze investering wat oplevert. Hoe zorg je voor ontwikkeling van de medewerkers, om daarmee de organisatie naar een hoger level te tillen?

Volgens HR relevant- opinie is het allereerst belangrijk om inzicht te hebben in de drijfveren van je medewerkers. Drijfveren zijn diep in de persoon gelegen en zijn niet altijd direct zichtbaar. Een medewerker is zich niet altijd bewust van wat hem drijft. Wanneer een medewerker zicht heeft op zijn drijfveren, en deze terugkomen in zijn werk motiveert dit. Door te werken vanuit zijn drijfveren werkt de medewerker aan iets wat hij echt belangrijk vindt en loopt hij net een stapje harder. Dit zorgt voor een toename van zijn betrokkenheid en prestaties, waarmee de organisatie naar een hoger level getild kan worden. Wanneer de medewerker in zijn werk veel bezig is met drijfveren die hij niet belangrijk vindt zorgt dit voor frustratie. Hierdoor zal de medewerker minder gemotiveerd zijn om zijn werk op een goede manier te doen.
Bij AcademySuite staat Vakmanschap centraal, waarbinnen drijfveren erg belangrijk zijn. Vakmanschap gaat namelijk uit van het principe dat medewerkers vakmensen zijn. Vakmensen zijn intrinsiek gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen en zichzelf te blijven ontwikkelen.

Daarom helpen wij u graag om zicht te krijgen op de drijfveren van uw medewerkers. Dit doen wij door middel van  de drijfverentest van Energy Drives®. Energy Drives® biedt een zeer persoonlijke, professionele en eigentijdse drijfverentest aan, aangepast aan de wensen en situatie van de organisatie. De uitslag van de drijfverentest geeft een helder inzicht in hoe je denkt, waar je energie van krijgt en waar je energie op verliest. Dit zorgt ervoor dat organisaties medewerkers beter aan zich kunnen binden door hen een werkomgeving te bieden die hen motiveert en inspireert. Dit is een goede basis voor ontwikkeling binnen de organisatie.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?