Laptop, Werken, Online onboarding

Nadat je een nieuwe medewerker hebt aangenomen, begint het inwerktraject. Op de eerste dag van de nieuwe werknemer komen de dikke trainingsmappen weer tevoorschijn en kan hij of zij, eventueel samen met degene die hem of haar inwerkt, beginnen zich een weg te banen door alle (nieuwe) informatie. Dit kost natuurlijk veel tijd en geld, dus zou er geen effectievere manier zijn? Die is er: een online onboardingprogramma. Goede onboarding biedt veel voordelen.

Wat is onboarding?

Een onboardingprogramma is een programma dat medewerkers laat kennis maken met hun nieuwe organisatie en functie. Denk daarbij aan het kennismaken met de visie, missie, kernwaarden, organisatiegeschiedenis, functies en afdelingen, het team en de werkzaamheden etc.

Online inwerkprogramma

Waar voorheen zogenaamde inwerkprogramma’s veelal bestonden uit het lezen van mappen en instructies op de eerste werkdag, start een onboardingprogramma vaak al voorafgaand aan de eerste werkdag. Met de hedendaagse digitale mogelijkheden, kunnen e-learnings met bovengenoemde thema’s al worden doorgenomen, direct nadat het contract getekend is.

De voordelen van onboarding

Wat doet een onboardingprogramma met jouw medewerkers? Het uiteindelijke doel is, om medewerkers een welkom-gevoel te geven. Ze willen zich snel “thuis” voelen. Dat geeft energie. Een onboardingsprogramma is dus een eerste positieve ervaring. Maar dat niet alleen. Het helpt medewerkers om snel productief te zijn en resultaat te boeken. Tot slot zorgt het er ook voor dat ze sneller besluiten te blijven.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over de positieve effecten die een online inwerkprogramma biedt en wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op, of plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts