Skip to content

Waarom goede onboarding onmisbaar is

Stel je bent aangenomen voor een nieuwe baan. Je hebt het recruitmentproces doorlopen en hebt zin om te starten met je eerste werkdag. Je maakt kennis met collega’s, je krijgt een korte uitleg over je e-mail en de printer om vervolgens te starten met je eerste werkzaamheden. 

Je voelt je na deze korte introductie onzeker om te starten. Je hebt niet duidelijk wat er van je wordt verwacht en voelt je al snel aan je lot overgelaten. 

In de tweede week is de situatie nauwelijks verbeterd en weet je nog steeds onvoldoende wat er
van je wordt verwacht en bij wie je moet zijn. Je mist een heldere basis. Omdat dit niet strookt met je verwachtingen besluit je na maand toch te vertrekken.

Het is wel duidelijk dat situatie die zojuist geschetst is voorkomen had kunnen worden. Helaas komt het in de praktijk nog veel voor. Slecht ingewerkte medewerkers vertrekken of ze blijven, waarbij hun potentieel niet goed benut wordt. Goede onboarding is belangrijk en verbetert de prestaties. Daarbij zorgt het ervoor dat medewerkers zich echt binden aan jouw bedrijf. Die binding is belangrijk omdat medewerkers het werk ook bij andere organisaties kunnen uitvoeren.

Een onboardingsprogramma zorgt ervoor dat medewerkers willen blijven en dat ze goed inzetbaar zijn. Realiseer je dat medewerkers in de eerste maand al beslissen of bij het bedrijf willen blijven werken of niet.  Wil je nog meer weten wat een onboardingsprogramma oplevert? Neem dan contact met ons op.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?