onboarding, AcademySuite

“Waar haal ik de goede mensen vandaan?” Dat is al jarenlang een prangende vraag op veel HR-afdelingen binnen bedrijven en organisaties. Er zal echter steeds meer een andere vraag gaan klinken, namelijk: “Hoe behoud en school ik mijn huidige mensen?”. Een goede oplossing hiervoor is het online inwerken van medewerkers door middel van kwalitatieve onboarding. 

Personeel behouden met online inwerken

Het HR-speelveld gaat veranderen van werving naar behoud. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR onderzoek. Niet zo verwonderlijk dus, dat we de laatste jaren steeds meer horen over onboardingprogramma’s. Één op de vijf medewerkers verlaat namelijk het bedrijf binnen veertig dagen, als de onboarding niet op orde is.

Voordelen van online inwerken

Met het online inwerken van medewerkers door middel van een kwalitatief onboardingprogramma, zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich sneller betrokken voelen bij jouw bedrijf. Door dit gevoel van betrokkenheid, is de kans veel groter dat de nieuwe medewerker blijft en is hij of zij ook nog eens sneller productief en optimaal inzetbaar. 

Het belang van een goed onboardingprogramma

Om de bovenstaande redenen neemt AcademySuite jou de komende maand door middel van onder andere blogs en video’s, mee in het belang van een kwalitatief goed onboardingprogramma, de opbrengsten daarvan en waar zo’n programma aan moet voldoen om effectief te zijn.

Meer informatie 

Wil je nu al meer weten over onboardingprogramma’s en hoe jij die kan inzetten om jouw personeel te behouden en te scholen? Neem dan contact met ons op, of plan een gratis en vrijblijvende kennissessie in.

Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Vraag nu een gratis demo aan!

Recommended Posts