Glasses, Laptop

Ten opzichte van traditionele theoretische opleidingen, bieden e-learnings veel nieuwe leermethoden. Denk aan het gebruik van studio-video’s, animatievideo’s, infographics, of andere digitale leermiddelen. Maar de vraag kan blijven bestaan of theoretische opleidingen voldoende basis bieden voor de praktijk. De Smart Glass kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op e-learning. Bijvoorbeeld in de zorg of voor onderhoudsmonteurs.

Digitale leermiddelen: de Smart Glass

De Smart Glass is in de zorg een effectief digitaal leermiddel voor bijvoorbeeld de ondersteuning van een verzorgende in de thuiszorg. Hij of zij kan bij de beoordeling van de situatie van een cliënt met behulp van de Smart Glass een arts eenvoudig laten meekijken, de juiste diagnose stellen en de passende behandeling kiezen.

Smart Glass in de techniek

Met behulp van e-learnings kan veel theoretische kennis worden opgedaan door een monteur. Maar in situaties waarbij bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur op locatie een complex probleem tegen het lijf loopt, kan hij of zij met de Smart Glass een technisch specialist laten meekijken naar de situatie en samen aan een oplossing werken. Vooral voor internationaal georiënteerde organisaties biedt dit uitkomst.

Handen vrij dankzij de Smart Glass

Voor ondersteuning op afstand, of voor ondersteuning met video, wordt nu vaak een smartphone gebruikt. Dat betekent dat de gebruiker zijn of haar handen niet vrij heeft. Met de Smart Glass is dit probleem opgelost. Het voordeel van de Smart Glass is bovendien dat de gebruiker automatisch de juiste zaken in beeld brengt voor de ondersteuner op afstand, omdat de Smart Glass mee beweegt met de kijkrichting van de drager.

Augmented reality in de techniek

Een volgende stap voor een onderhoudsmonteur is de toepassing van Augmented Reality. In deze situatie herkent de Smart Glass hotspots op bijvoorbeeld een technische installatie en krijgt de onderhoudsmonteur in zijn Smart Glass te zien waar hij welke verrichtingen moet plegen.

Digitale leermiddelen: Toekomstdroom of realiteit?

De Smart Glass lijkt nog een innovatief idee voor de verre toekomst. Maar de ontwikkeling van de techniek brengt de Smart Glass sneller binnen bereik dan je nu waarschijnlijk denkt. Het gebruik van Smart Glasses kan een goed digitaal leermiddel zijn voor jouw e-learning. Hoe kan de Smart Glass jou helpen? Wij denken graag met je mee, dus neem contact met ons op!

Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Vraag nu een gratis demo aan!

Recommended Posts