Skip to content

Digitale leermiddelen: Smart Glass als aanvulling op jouw E-learning

Ten opzichte van traditionele theoretische opleidingen bieden e-learnings veel nieuwe leermethoden. Denk aan het gebruik van studio-video’s, animatievideo’s, interactiviteit of andere digitale leermiddelen. Maar de vraag kan blijven bestaan of theoretische opleidingen voldoende basis bieden voor de praktijk. De Smart Glass kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op e-learning. Bijvoorbeeld in de zorg of voor onderhoudsmonteurs.

Digitale leermiddelen: de Smart Glass

De Smart Glass is in de zorg een effectief digitaal leermiddel voor bijvoorbeeld de ondersteuning van een verzorgende in de thuiszorg. Hij of zij kan bij de beoordeling van de situatie van een cliënt met behulp van de Smart Glass een arts eenvoudig laten meekijken, de juiste diagnose stellen en de passende behandeling kiezen.

Smart Glass in de techniek

Met e-learnings kan veel theoretische kennis worden op gedaan door een monteur. Maar in situaties waarbij bijvoorbeeld een onderhoudsmonteur op locatie een complex probleem tegen het lijf loopt kan hij of zij een technisch specialist laten meekijken naar de situatie en samen aan een oplossing werken. Vooral voor internationaal georiënteerde organisaties biedt dit uitkomst.

Handen vrij dankzij innovatieve digitale leermiddelen

Digitale leermiddelen

Voor ondersteuning op afstand of voor ondersteuning met video wordt nu vaak een smartphone gebruikt. Dat betekent dat de gebruiker zijn of haar handen niet vrij heeft. Met de Smart Glass is dit opgelost. Het voordeel van de Smart Glass is bovendien dat de gebruiker automatisch de juiste zaken in beeld brengt voor de ondersteuner op afstand omdat de Smart Glass mee beweegt met de kijkrichting van de drager.

Augmented reality in de Techniek

Een volgende stap voor een onderhoudsmonteur is de toepassing van Augmented Reality. In deze situatie herkent de Smart Glass hot spots op bijvoorbeeld een technische installatie en krijgt de onderhoudsmonteur in zijn Smart Glass te zien waar hij welke verrichtingen moet plegen.

Toekomstdroom of realiteit?

De Smart Glass lijkt nog een innovatief idee voor de verre toekomst. Maar de ontwikkeling van de techniek brengt de Smart Glass waarschijnlijk sneller binnen bereik dan je nu denkt. Het gebruik van Smart Glasses kunnen goede digitale leermiddelen zijn voor jouw e-learning. Hoe kan de Smart Glass jou helpen? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op!

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?