Handshake,laptop

Personeelsbinding, zo doe je dat! 

Personeel vasthouden is een uitdaging voor iedere werkgever. Talent is op de huidige arbeidsmarkt schaars en als je dit talent al in huis hebt wil je het uiteraard graag behouden. Maar wat is nu de beste manier om personeelsbinding te realiseren?

Onvrede bij gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden

Uit onderzoek blijkt dat gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden bij medewerkers leidt tot onvrede. Het resultaat van onvrede is vertrek van talent. Wanneer jij als werkgever een actieve rol speelt in de ontwikkeling van je personeel, toon je vertrouwen en wordt de continuïteit van je organisatie gewaarborgd. Dit resulteert in een stabiele toekomst van je organisatie. Ontwikkeling van je personeel is dus de beste manier om personeelsbinding te realiseren, maar hoe doe je dat?

Investeren in ontwikkeling

Investeren in de ontwikkeling en persoonlijke groei van je medewerkers kan op veel verschillende manieren. Zo kun je werknemers laten begeleiden door een coach, laten wisselen van functie of taak, of je kunt intervisiegroepen opzetten. Het gaat ons niet om het uiteenzetten van deze en andere mogelijke vormen, maar dit keer willen we je de kracht laten zien van een eigen online bedrijfsschool als dé oplossing om personeelsbinding te realiseren.  

Eigen online bedrijfsschool 

Met een eigen online bedrijfsschool ontsluit jij bedrijfsspecifieke kennis voor je medewerkers in verschillende trainingen. De combinatie van een goede structuur en eigentijdse, slimme leervormen, zorgen voor een prettige manier van leren voor je medewerkers. Met de ontwikkeling van deze trainingen gaan, zoals met alles, kosten gepaard. Het gaat hier echter om eenmalige ontwikkelingskosten, waarna de bedrijfsschool breed inzetbaar is in alle facetten van de organisatie én stabiliteit voor de toekomst waarborgt. Er is immers veel kennis opgeslagen wat ook op de lange termijn nog bruikbaar is.

Medewerkers kunnen zo op hun eigen tijd en wijze de didactisch vormgegeven trainingen volgen. Dit kan gedoseerd gebeuren, waarbij men geleidelijk en continu kan door-ontwikkelen. De trainingen kunnen van allerlei aard zijn. Je kunt daarbij denken aan vakinhoudelijke trainingen, communicatie of effectief leidinggeven. Voor medewerkers betekent dit leren en ontwikkelen: interessante groeimogelijkheden binnen de organisatie. Perspectief doet leven en in dit geval is het resultaat het behoud van personeel én talent.

Zet een online bedrijfsschool op en garandeer daarmee het behoud van personeel en talent. AcademySuite kan je daarbij helpen! Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts