Leren, online, onboarding, academysuite

Het is noodzakelijk om mensen op te leiden voor banen die nog niet bestaan. Dat is de boodschap van hoogleraar Paul Kirschner, die gisteren zijn studie presenteerde. Digitalisering en zelflerende machines zullen de komende jaren namelijk grote gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt.

Verdwijnende beroepen, veranderende banen

Veel beroepen die door computers overgenomen kunnen worden zullen verdwijnen. Denk hierbij aan beroepen als reisagent, boekhouder, verkoper en administratief medewerker. Volgens Kirschner en andere experts, zullen er niet perse banen verdwijnen. In een nieuwe(re) sector zullen weer andere banen voor degenen die verdwenen zijn, terugkomen. Voor deze nieuwe banen is vaak een hogere opleiding nodig. De kwetsbaarheid zit daarmee bij de mensen die worden opgeleid voor een specifiek beroep.

Inzetbaar in alle banen

Om het laatstgenoemde probleem op te lossen, helpt AcademySuite bedrijven invulling te geven aan een leven lang leren. In onze maatwerk programma’s ontwikkelen medewerkers de skills om inzetbaar te zijn en te blijven binnen een veranderende wereld. Ons motto daarbij is:

“Online waar mogelijk, offline waar nodig.”

Onze programma’s ontwikkelen wij voor en door medewerkers. Op deze manier kunnen wij maximaal aansluiten bij de behoeftes van medewerkers en organisatie. Wij gaan voor blijvend resultaat door de inzet van krachtige herhaling.

Aan de slag!

Wil je na het lezen van deze blog aan de slag om jouw medewerkers klaar te maken voor een veranderende wereld? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts