Skip to content

Leren als je ouder wordt

Leren als je ouder wordt

Leren als je ouder wordt

Het is belangrijk dat de manier waarop je leert aansluit op je levensfase. Als je jonger bent is het gemakkelijker om abstract te leren, dit is de manier waarop je als kind op school leert. Wanneer je wat ervaring hebt is het juist gemakkelijker om toegepast en praktijkgericht te leren. Hoe ouder je wordt hoe lastiger het is om nieuwe informatie te verwerken en op te slaan. Kortom sluit de manier van leren aan op je leerbehoefte?

Maar hoe zit dit precies? Intelligentie is te verdelen in twee categorieën; fluïde en gekristalliseerde intelligentie. Onder de eerste wordt het vermogen tot abstract denken en de snelheid van denkprocessen verstaan. Bij het ouder worden neemt dit langzaam af. De tweede vorm, gekristalliseerde intelligentie, neemt juist toe naarmate iemand ouder wordt, deze intelligentie is namelijk afhankelijk van ervaring. Wanneer je ouder wordt neemt je secundaire geheugen af, dit gaat over de lange termijn. Het gaat hierbij om de organisatie van het geheugen en de mate waarin deze info kan worden opgeroepen. Wanneer mensen ouder worden neemt dit deel van het geheugen af. Voor de alledaagse werkelijkheid is het betekenisgevend vermogen belangrijk. Dit is een persoonlijk geheugen wat groeit met de jaren. Naarmate je ouder wordt kun je beter betekenis geven aan nieuwe gebeurtenissen.

Zoals in de tekst hierboven te lezen is, nemen bepaalde functionaliteiten bij het ouder worden af en nemen andere toe. Het mooie hiervan is dat je op een goede manier kunt blijven leren als je dit op een praktijkgerichte manier en gebruik maakt van je eerdere ervaringen. Bij AcademySuite doen wij dit door maatwerk te leveren, aan te sluiten bij de verschillende leervoorkeuren en praktijksituaties. Wij maken leren interactief en stellen van vragen aan de gebruiker. Hierdoor kunnen mensen hun ervaring inbrengen.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?