Skip to content

E-learning zorg: werkdruk reductie door mensgericht leren

De zorgsector kenmerkt zich door een hoge werkdruk. Veel medewerkers in de zorgsector ervaren dit. Gelukkig zijn er manieren om de werkdruk te reduceren. Of beter gezegd, om met de druk om te gaan. Aangezien het een grote uitdaging is om de taakeisen in de zorgsector te verminderen kan de focus beter op de andere kant van het werk gelegd worden. Hoe maak je medewerkers competenter. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de taakeisen beter aankunnen? Door de ontwikkeling te faciliteren met een e-learning zorg. 

Online leren in de zorg: e-learning zorg

Allereerst waarom online leren? In tegenstelling tot een fysieke training kun je plaats- en tijdonafhankelijk leren. Je hebt de mogelijkheid een bepaalde training meerdere malen in te zetten en het is daarom efficiënt. Je bent niet afhankelijk van een trainer/coach. Na de ontwikkelkosten kan elk personeelslid te training volgen, ook in de toekomst. Dit vereist niet een nieuwe investering. Verder is het een manier om medewerkers in te werken. Met online pre-boarding kan dit al voordat de medewerker de eerste werkdag heeft. Zo begin je goed aan je nieuwe baan.

Het is van groot belang om in personeel te blijven investeren en een e-learning doet dit effectief. Maatwerk is hierbij essentieel. Door een passende leermodule te bouwen kan de leer/ontwikkel vraag correct beantwoord worden. Dit verhoogt het leerrendement.

Om ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers de leerstof goed tot zich kunnen nemen is nog een aspect van groot belang; breinleren. Dit zijn wetenschappelijk onderbouwde principes. Deze kunnen in een e-learning zorg toegepast worden en het leerrendement nog hoger maken. Met maatwerk en sterke didactische principes zorg je dat de boodschap echt overkomt. Lees op onze website wat breinleren inhoudt.

Verlaging van de werkdruk

Zoals eerder benoemd kampt de zorgsector met een hoge werkdruk. Het trainen van medewerkers is daarom juist in de zorg belangrijk. Zo kunnen medewerkers beter met de druk omgaan en daarbij hebben ze de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Je kunt je medewerkers niet missen door ze een dag op training te sturen. Hoewel trainen erg belangrijk is heb je ze ook op de werkvloer nodig. Ook hiervoor biedt een online leermodule de oplossing. In rustigere periodes log je in en doorloop je de e-learning. Of je knipt het op in delen en besteed een half uur per dag. Zo blijf je operationeel beschikbaar en kun je jezelf alsnog ontwikkelen. Een echte win-win situatie.

AcademySuite heeft al veel ervaring in de zorg. Zie hier enkel voorbeelden van tevreden klanten. Het doel is om mensgerichte en maatwerk e-learnings te bouwen met een hoog leerrendement. Benieuwd geworden? Neem geheel vrijblijvend contact op. Je kunt ook een demo aanvragen. Zo kun je de voordelen van een e-learning zelf ervaren.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?