zorg, ouderen, werk

De zorgsector kenmerkt zich onder andere, helaas, door een hoge werkdruk. Veel medewerkers in de zorgsector ervaren dit. Gelukkig zijn er manieren om de werkdruk te reduceren. Of, beter gezegd, om met de druk om te gaan. Aangezien het een grote uitdaging is om de taakeisen in de zorgsector te verminderen kan de focus beter op de andere kant van het werk gelegd worden. Hoe maak je medewerkers competenter? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de taakeisen beter aankunnen? Dit is mogelijk door de ontwikkeling te faciliteren met een e-learning zorg. 

Online leren in de zorg: e-learning zorg

Allereerst: Waarom online leren? In tegenstelling tot een fysieke training, kun je plaats- en tijdonafhankelijk leren. Je hebt de mogelijkheid om een bepaalde training meerdere malen in te zetten en het is daarom efficiënt. Je bent niet afhankelijk van een trainer/coach. Na de ontwikkelkosten kan elk personeelslid te training volgen, ook in de toekomst. Dit vereist dus niet een nieuwe investering. Verder is het een uitstekende manier om medewerkers in te werken. Met online pre-boarding kan dit al voordat de medewerker de eerste werkdag heeft. Zo begin de medewerkers goed voorbereid aan hun nieuwe baan.

Investeren in je medewerkers

Het is van groot belang om in personeel te blijven investeren en met een e-learning doe je dit effectief. Maatwerk is hierbij essentieel. Door een passende leermodule te bouwen kan de leer-/ontwikkelvraag correct beantwoord worden. Dit verhoogt het leerrendement.

Om ervoor te zorgen dat de zorgmedewerkers de leerstof goed tot zich kunnen nemen, is nog een aspect van groot belang; de acht principes van het breinleren. Dit zijn wetenschappelijk onderbouwde principes. Deze kunnen in een e-learning zorg toegepast worden en het leerrendement nog hoger maken. Met maatwerk en sterke didactische principes zorg je dat de boodschap echt overkomt. 

Verlaging van de werkdruk

Zoals eerder benoemd, kampt de zorgsector met een hoge werkdruk. Het trainen van medewerkers is daarom juíst in de zorg belangrijk. Zo kunnen medewerkers beter met de druk omgaan en daarbij hebben ze de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Je kunt je medewerkers eigenlijk niet missen door ze een dag op training te sturen. Hoewel trainen erg belangrijk is, heb je ze namelijk ook op de werkvloer nodig. Ook hiervoor biedt een online leermodule de oplossing. In rustigere periodes loggen de medewerkers in en doorlopen ze de e-learning. Of ze verdelen de e-learning in delen en besteden er bijvoorbeeld een half uur per dag aan. Zo blijven de medewerkers operationeel beschikbaar en kunnen ze zichzelf alsnog ontwikkelen. Een echte win-win situatie.

Aan de slag!

AcademySuite heeft al veel ervaring in de zorg. Zie hier enkele voorbeelden van tevreden klanten. Het doel is om mensgerichte en maatwerk e-learnings te bouwen met een hoog leerrendement. Benieuwd geworden? Neem geheel vrijblijvend contact op. Je kunt ook een gratis demo aanvragen. Zo kun je de voordelen van een e-learning zelf ervaren.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: