Je kent het misschien wel: je bent maanden bezig geweest om nieuwe software te implementeren in jouw organisatie, zodat alles nog meer geautomatiseerd wordt en efficiënt werken weer makkelijker is geworden. Maar zodra de software daadwerkelijk gebruikt wordt, lijkt het alsof het juist ingewikkelder geworden is. Je medewerkers draaien alles liever terug naar ‘hoe het was’. Deze situatie is te voorkomen met een eigen online Software Academy op maat. 

Waarom een online Software Academy op maat?

Om jouw organisatie efficiënt te laten functioneren is de inzet van software steeds belangrijker. Denk aan ERP-, CRM-, HR- of ECD-software. Maar je hebt aan het begin van deze blog gelezen dat het succes van de software vooral afhangt van het feit dat medewerkers ermee om kunnen gaan. Een online softwaretraining, afgestemd op iedere individuele gebruikersrol, is dé oplossing om al jouw medewerkers op hun eigen moment en op hun eigen tempo het nieuwe softwaresysteem te leren kennen.

Hoe werkt het?

Hoe ontstaat jouw online Software Academy precies? Dat leggen we je uit in vier stappen:

  1. We verzamelen eerst zoveel mogelijk informatie, zodat we de vraagstukken van jouw bedrijf begrijpen en we je kunnen helpen om een keuze te maken met trainingen die jij binnen je eigen Academy gaat aanbieden. Bij e-learnings voor software gaat dit vooral om het vaststellen welke processen in de software voor welke gebruikers uitgelegd moeten worden. Een goed ingericht demonstratiesysteem is hiervoor onmisbaar.

  2. Vervolgens bouwen we deze kennis om in een online leeroplossing, didactisch verantwoord volgens de acht principes van ons BreinLeerModel. Hierbij maken we uiteraard veel gebruik van screencams, zodat de gebruiker precies ziet hoe hij of zij te werk moet gaan. Aan de screencams voegen we vaak uitlegballonnetjes en een voice-over toe.

  3. Als de online leerschool gemaakt is, helpen wij jou om hem optimaal te gebruiken, zodat jij het beste uit jouw medewerkers en partners haalt en daarmee het succes van jouw organisatie vergroot. Daarbij gaat het erom de vraag te beantwoorden hoe we je gebruikers stimuleren om de e-learnings zorgvuldig door te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door het stellen van toetsvragen en het verstrekken van een certificaat bij voldoende positief resultaat.

  4. Zijn er nieuwe ontwikkelingen en innovaties in jouw bedrijf of organisatie? Die verwerken we altijd in de leeroplossing, zodat jouw Academy altijd actueel blijft. Misschien is dit wel de grootste valkuil bij e-learnings voor software. Want niets is veranderlijker dan software. En een e-learning die niet aansluit bij de praktijk is niet alleen irritant, maar ook nutteloos. Dus het bij de tijd houden van de e-learning is echt belangrijk!

Samen sparren over jouw online Software Academy?

Ben je nieuwsgierig geworden of we ook voor jouw organisatie wat kunnen betekenen? Plan een kennissessie in, om gratis en vrijblijvend te sparren over jouw leeruitdaging!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: