Digital, school, laptop

Vanaf 1 maart 2021 tot en met 31 maart 2021 is er de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor een subsidie van de overheid. Hiermee stimuleert de overheid MKB bedrijven om een digitale bedrijfsschool op te zetten. Waar moet je op letten bij de aanvraag van deze SLIM subsidie en wat zijn de voordelen van een online bedrijfsschool?

De SLIM subsidie

Ontwikkeling, doorleren en bijscholen zijn van groot belang. Hier is de overheid het mee eens en om die reden is er een subsidie in het leven geroepen. De SLIM subsidie.

Wat betekent dit concreet voor jou als MKB ondernemer? De subsidie van 48 miljoen per jaar helpt MKB ondernemers om personeel te scholen door per bedrijf maximaal 25.000 euro beschikbaar te stellen. Een goede mogelijkheid om bijvoorbeeld je eigen digitale bedrijfsschool op te zetten.

De subsidie geldt voor alle MKB ondernemers. Je hoeft niet in een specifieke sector of branche actief te zijn. Ben je actief in de landbouw, horeca of recreatiesector? Dan kun je ook als niet-MKB’er gebruik maken van de SLIM subsidie.

Een digitale bedrijfsschool

Een van de mogelijkheden met deze subsidie is om een online bedrijfsschool op te zetten. Een goede manier om jouw personeel te scholen zonder plaats- en tijdsafhankelijk te zijn. 

Bij het opzetten van een online bedrijfsschool is maatwerk van groot belang. Dit omdat de e-learning naadloos aan moet sluiten op jouw organisatie. Jouw specifieke leerboodschap komt zo goed over bij jouw personeel, een unieke doelgroep.

Voordelen van online leren zijn onder andere het hergebruikprincipe. De e-learning ontwikkelen vergt een eenmalige investering waar de SLIM subsidie je graag bij helpt. Eenmaal geïnvesteerd, kan de e-learning herhaaldelijk gebruikt worden.

De voordelen van online leren

Online leren is gemakkelijk, effectief en actueel. Je kunt een digitale bedrijfsschool opzetten om je personeel bij te scholen, of een online onboarding maken, waarmee je op een effectieve manier nieuwe medewerkers welkom heet bij jouw bedrijf. 

Online pre-boarding of online on-boarding maken het voor jou mogelijk om zeer effectief met jouw medewerkers om te gaan. Dit, omdat de nieuwe medewerker al online ingewerkt kan worden, voordat de eerste werkdag begint. Efficiënt en prettig voor de werknemer, omdat diegene precies weet waar hij of zij aan toe is. Zo gaat de nieuwe medewerker goed voorbereid de eerste werkdag tegemoet.

Aan de slag met jouw eigen digitale bedrijfsschool

De SLIM subsidie helpt jou financieel bij het opzetten van een e-learning en AcademySuite helpt je graag bij de aanvraag ervan en met het praktische gedeelte bij het opzetten van een e-learning. Met jarenlange ervaring levert AcademySuite de e-learning die het best bij jou past, volledig op maat. Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie te bespreken. 

digitale bedrijfsschool
Klik hier als je meer informatie over dit onderwerp wilt.

Wij ondersteunen jouw
SLIM-subsidie aanvraag

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: