leren, online, learning, academysuite

Wat is duurzame employability?

Hoeveel van jouw medewerkers zijn langer dan 10 jaar in dienst bij jouw organisatie? Waarschijnlijk niet zo veel. En hoeveel van die medewerkers hebben al die tijd dezelfde functie gehad? Waarschijnlijk nog minder. Snelle veranderingen in functies, beroepen, de maatschappij, de economie en op de arbeidsmarkt vergen groter verandervermogen van mensen. Deze veranderingen zorgen er ook voor dat jouw organisatie duurzaam inzetbare medewerkers nodig heeft die op de veranderingen kunnen anticiperen, meegaan en mee kunnen denken. Je hebt behoefte aan duurzame employability, met een moeilijk woord. 

Duurzame employability creëren

Employability wordt gedefinieerd als het vermogen om nu en straks van waarde te zijn in de wereld van werk. “Het stimuleren van employability binnen een organisatie vraagt om een integrale aanpak. Dat wil zeggen, het stimuleren van een focus op employability vraagt om een inspanning- en attitudeverandering van zowel werknemers als leidinggevenden. Daarnaast is het belang om als organisatie een klimaat te creëren waarin mensen gestimuleerd en gefaciliteerd worden in het benutten en ontwikkelen van hun krachten.”

Zowel voor jouw organisatie als voor jouw medewerkers is leren en ontwikkelen dus van groot belang. De meeste functies in organisaties zijn namelijk veranderlijk en alle medewerkers (jong en oud) kunnen duurzaam inzetbaar blijven, wanneer zij blijven leren en ontwikkelen. Wat doe jij om een leerklimaat te stimuleren?

Leren en ontwikkelen

Wij van AcademySuite, geloven dat medewerkers het best functioneren vanuit verantwoordelijkheden, ieder vanuit zijn of haar eigen vakmanschap. Het creëren en stimuleren van bevlogenheid is hierbij van essentieel belang! Dit realiseren wij in creatieve, didactisch verantwoorde online leeroplossingen, waarbij maatwerk de norm is. 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en hoe je duurzame employability in de praktijk creëert, door middel van maatwerk online leeroplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts