Skip to content

Duurzame employability

Wat doe jij met duurzame employability? 

Hoeveel van jouw medewerkers zijn langer dan 10 jaar in dienst bij jouw organisatie? Waarschijnlijk niet zo veel. En hoeveel van die medewerkers hebben al die tijd dezelfde functie gehad? Waarschijnlijk nog minder. Snelle veranderingen in functies, beroepen, de maatschappij, de economie en op de arbeidsmarkt vergen groter verandervermogen van mensen. Deze veranderingen zorgen er ook voor dat jouw organisatie duurzaam inzetbare medewerkers nodig heeft die op de veranderingen kunnen anticiperen, meegaan en mee kunnen denken. Je hebt behoefte aan duurzame employability, met een moeilijk woord. 

Employability wordt gedefinieerd als het vermogen om nu en straks van waarde te zijn in de wereld van werk. “Het stimuleren van employability binnen een organisatie vraagt om een integrale aanpak. Dat wil zeggen, het stimuleren van een focus op employability vraagt om een inspanning- en attitudeverandering van zowel werknemers als leidinggevenden. Daarnaast is het belang om als organisatie een klimaat te creëren waarin mensen gestimuleerd en gefaciliteerd worden in het benutten en ontwikkelen van hun krachten.”

Zowel voor jouw organisatie als voor jouw medewerkers is leren en ontwikkelen van groot belang. De meeste functies in organisaties zijn namelijk veranderlijk en alle medewerkers (jong en oud) kunnen duurzaam inzetbaar blijven wanneer zij blijven leren en ontwikkelen. Wat doe jij om een leerklimaat te stimuleren?

Wij geloven dat medewerkers het best functioneren vanuit verantwoordelijkheden, ieder vanuit zijn of haar eigen vakmanschap. Het creëren en stimuleren van bevlogenheid is hierbij van essentieel belang!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?