Skip to content

Waardigheid en Trots: subsidie voor behoud van zorgmedewerkers

(In)werken in de zorg met behulp van het programma Waardigheid en Trots

Als werkgever in de verpleeghuiszorg heb je wellicht al eens gehoord van het programma Waardigheid en Trots. Dit programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft als doel om de verpleeghuiszorg de komende jaren merkbaar en meetbaar te verbeteren.

Tijd, aandacht en goede zorg voor alle verpleeghuisbewoners staat daarbij centraal. Het programma Waardigheid en Trots kan worden ingezet om werknemers te scholen, bijvoorbeeld met betrekking tot de Wet zorg en dwang.

Efficiënte scholing die past binnen de huidige, hoge werkdruk en de beperkingen die corona met zich meebrengt. Oftewel: scholing door een op maat gemaakte e-learning.

Subsidie Waardigheid en Trots voor online leren

Het programma Waardigheid en Trots kan dus worden ingezet voor op maat gemaakte e-learnings die het mogelijk maken om in een corona-periode, online, te blijven leren. Het eerste positieve effect van leren is natuurlijk het investeren in betere verpleeghuiszorg.

Maar wist je dat het aanbieden van ontwikkelmogelijkheden, zoals e-learnings, ook nog eens positief bijdraagt aan het binden en boeien van werknemers en daarmee aan het behoud van personeel in de zorg? Een online inwerkprogramma of een vakgerichte e-learning heeft, zoals gezegd, een aantal grote voordelen:

  • De mogelijkheid om op afstand in te werken en bij te scholen, wat zeker in deze corona-periode van groot belang is.
  • De mogelijkheid om bij te scholen op de tijd en plaats die de medewerker zelf bepaalt.
  • De mogelijkheid zorgmedewerkers sneller en beter in te werken.
  • De mogelijkheid om consistent te zijn in het inwerkproces.
  • De mogelijkheid om werknemers vanaf het begin te binden en boeien en daardoor te zorgen voor minder personeelsverloop.
  • Een lagere belasting van de bestaande organisatie en daardoor meer tijd en aandacht voor de cliënt.

E-learning kan op deze manier daadwerkelijk bijdragen aan de doelstellingen van Waardigheid en Trots!

E-learning programma op maat

Enthousiast en met ambitie maken wij voor de zorg de meest eigentijdse online leeroplossingen. Wij zetten alle kennis en ervaring in met onderwijskundigen, tekstschrijvers, grafisch ontwerpers, foto- en videografen en e-learningbouwers.

Als klant sta jij bij ons centraal met als doel om samen de hoogst haalbare kwaliteit te realiseren. Met veel ervaring en expertise gaan wij te werk waarin persoonlijke samenwerking met jou als klant hoog in het vaandel staat.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op!

Het voorbeeld van MSNW

Laat medewerkers vanaf dag één kennis maken met wat belangrijk is voor jouw organisatie

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training
💬 Hoi, advies nodig?