Zorg, academysuite

SectorplanPlus

Misschien wist je het al. Als werkgever in Zorg en Welzijn kun je in aanmerking komen voor de subsidie SectorplanPlus. Deze meerjarige subsidie wordt uitgegeven door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is bedoeld om ondersteuning te bieden voor o.a. het aantrekken van nieuwe werknemers en het bijscholen van werknemers binnen de organisatie. 

Deze subsidie wordt per deelnemer verstrekt en kan oplopen tot €250 per deelnemer. Voor jou, als werkgever in de zorg, is het van belang om nieuwe werknemers aan te trekken en bestaande werknemers te binden en te behouden. Hoe zou jouw organisatie deze subsidie daarbij kunnen gebruiken?

Subsidie op online inwerkprogramma

Allereerst door nieuwe werknemers op te leiden in een online inwerkprogramma. Wij van AcademySuite noemen dit ook wel een onboardingsprogramma. In een onboardingsprogramma laat je de nieuwe werknemer kennismaken met de organisatie op een laagdrempelige manier. De werknemer wordt welkom geheten en weet wat hij kan verwachten wanneer hij bij de organisatie begint. Een online inwerkprogramma heeft een aantal grote voordelen:

  • De mogelijkheid om op afstand in te werken, wat zeker in deze coronaperiode van groot belang is.
  • De mogelijkheid zorgmedewerkers sneller en beter in te werken.
  • De mogelijkheid om consistent te zijn in het inwerkproces.
  • De mogelijkheid om werknemers vanaf het begin te binden en boeien.
  • Een lagere belasting van de bestaande organisatie.

Subsidie op online bijscholingsprogramma

SectorplanPlus kan ook worden ingezet om een online (bij)scholingsprogramma op maat te ontwikkelen. Bij een online (bij)scholingsprogramma kunt u denken aan bijvoorbeeld een e-learning vol met onder andere educatieve video’s over het werken in de zorg. Een online scholingsprogramma heeft een aantal grote voordelen. Het biedt de mogelijkheid om…

… te scholen op de plek en het moment dat het de werknemer uitkomt.
… gericht bij te scholen op basis van individuele leerlijnen.
… om content volledig af te stemmen op de eigen organisatie en identiteit.
… werknemers te binden en boeien en daarmee bij te werken aan het binden van personeel.

Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Inwerkprogramma op maat

AcademySuite is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte online inwerk- en bijscholingsprogramma’s. Enthousiast en met ambitie maken wij voor de zorg de meest eigentijdse online leeroplossingen. Wij zetten alle kennis en ervaring in met onderwijskundigen, tekstschrijvers, grafisch ontwerpers, foto- en videografen en e-learningbouwers.

Als klant sta jij bij ons centraal met als doel om samen de hoogst haalbare kwaliteit te realiseren. Met veel ervaring en expertise gaan wij te werk waarin persoonlijke samenwerking met jou als klant, hoog in het vaandel staat. De persoonlijke samenwerking start meteen als wij voor jou SectorplanPlus gaan aanvragen om daarmee het doel te realiseren van het aantrekken van nieuwe werknemers en het binden van bestaande.

Bekijk het voorbeeld van MSNW

Laat medewerkers vanaf dag één kennis maken met wat belangrijk is voor jouw organisatie

Bel ons voor de mogelijkheden!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: