Onboarding programma

Stel je eens voor. Je nieuwe werknemer begint vandaag aan zijn of haar eerste werkdag. Deze nieuwe medewerker zal ingewerkt worden. Een belangrijke fase, want dit zorgt voor de binding van de werknemer met het bedrijf. Met een onboarding programma van Academy Suite kun je ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers goed worden ingewerkt. Daarnaast bespaar je met dit programma op tijd, kosten en fouten. Een goed begin is het halve werk!

Het belang van een onboarding programma

Het belang van onboarding van nieuwe medewerkers wordt wel eens onderschat. Hoe sneller zij zich op hun gemak voelen, hoe sneller zij bijdragen aan het succes van het team of bedrijf. Het zorgt daarnaast voor een hoge productiviteit, snelle integratie, hogere efficiëntie, hogere werktevredenheid en voor minder stress. Door te investeren in een onboarding programma, investeer je in de toekomst van je onderneming.

Introductieprogramma

Een onboarding programma wordt ook wel een introductieprogramma of inwerkprogramma genoemd. Het is namelijk een handvat voor de introductie van nieuwe werknemers. De inwerkperiode is vaak bepalend voor het succes van de nieuwe werknemer. Het biedt vooral handvatten voor voorbereiding van de komst van de medewerker. Universeel maar toch individueel! Zo bespaar je veel tijd door gebruik te maken van een onboarding programma.

Sneller productief

AcademySuite ontwikkelt een programma dat ervoor zorgt dat de productiviteit van de werknemer wordt verhoogd. Hij/zij weet immers precies wat de taken zijn. Een onboarding programma helpt verder om de verwachtingen en de activiteiten van nieuwe werknemers inzichtelijk te maken. Het introductieprogramma kan vervolgens aan het eind van de (proef)periode geëvalueerd worden. Kies dus voor een helder onboarding programma dat voor beide partijen voordelen biedt.

Een goed begin is het halve werk

Zie je de voordelen van een helder onboarding programma in? Ga eens om tafel met AcademySuite. Samen met u zullen we een introductieprogramma ontwikkelen dat volledig aansluit bij jouw organisatie. Wij kunnen je ook helpen met het opzetten van een eigen academy, opleidingshuis / bedrijfsschool / bedrijfsacademie of e-learning. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen via 0341 – 820 002 of stuur een mail naar info@academysuite.nl. Je bent ook van harte welkom om samen de mogelijkheden van een onboarding programma te bespreken.