Doelgerichte kennis overdragen, maar hoe doe je dit?

Je wilt bedrijfsspecifieke kennis overdragen aan je medewerkers of nieuwe medewerkers inwerken. En je hebt ontdekt dat online leren een effectieve en prettige manier van leren is. Je wilt deze e-learnings zelf ontwikkelen. Dat kan!

Waaruit bestaat een e-learning?

Een e-learning bestaat uit een mix van teksten, foto’s, illustraties, video’s en toetsen. Denk er dus over na op welke manier je welke kennis wilt overbrengen. Zorg ervoor dat je de juiste mensen inzet voor de juiste taak. Niet iedereen is een goede tekstschrijver, fotograaf, videograaf of video-editor. Heb je hier hulp bij nodig? Wij hebben alle vakmensen hiervoor in huis.

In 5 stappen naar een goede e-learning

Als je zelf een e-learning gaat maken, is belangrijk deze in de juiste stappen te realiseren om efficiënt tot een goed resultaat komen. Wij helpen je daarbij!

Een e-learning bouw je in een Learning Management System (LMS). Wij hebben een gebruiksvriendelijk en krachtige oplossing voor je. Ook leiden we je op in het gebruik ervan.

Verzamel eerst alle informatie die je wilt verwerken en maak er een logisch geheel van in de vorm van een aantal scripts en leerpaden. Wij hebben templates waarmee je goede scripts kunt schrijven. Twijfel je aan de kwaliteit van je script, taalkundig of didactisch? Wij kijken graag met je mee.

Zet de scripts om in e-learnings en plaats ze in de leerpaden. Heb je hulp nodig, dan staan we voor je klaar.

Test bij voorkeur eerst met een klein aantal gebruikers zodat je feedback nog tijdig kunt verwerken. Je mag ook ons inschakelen om feedback te geven.

Heb je een groot aantal gebruikers, dan is het zaak een goed plan te maken voor de uitrol van de e-learnings. Wij kunnen je daarbij helpen.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Wanneer je kiest voor zelf bouwen, kan je via ons platform gebruik maken van handige tools en trainingen. Met onze tools en omgeving lukt het (ook) jou om een professionele e-learning te maken. Wil je toch uitbesteden, dan verzorgen wij graag het hele proces voor je, het is ons vak en we doen het graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden!