Skip to content

Online Toolboxmeeting

Wat is een toolboxmeeting?

Ben jij met jouw bedrijf actief in de bouw, techniek of transport? Dan voeren jouw medewerkers geregeld risicovolle werkzaamheden uit.

Om het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie te vergroten, ben jij verplicht om jaarlijks een aantal toolbox meetings te organiseren. Hoeveel toolbox meetings per jaar verplicht zijn, hangt af van de VCA-certificering van jouw bedrijf.

Voor VCA*-gecertificeerde bedrijven zijn minimaal vier toolbox meetings per jaar verplicht. Voor VCA**-gecertificeerde bedrijven zijn dat er tien. Als bedrijf moet je kunnen aantonen dat je aan deze verplichting hebt voldaan. Het organiseren van een periodieke toolbox meeting is hiervoor geschikt.
Veiligheid AcademySuite
Laptop, Werken, Online onboarding

Eenvoudig organiseren met online toolbox

Het organiseren van een toolbox meeting is een heel gedoe. Een ruimte huren, alle werknemers bij elkaar krijgen, het mag niet te veel ten koste gaan van werktijd en de meeting is vaak lastig te registreren. Deze problemen los je op met een toolbox e-learning.

In een toolbox e-learning leg je alle theorie met betrekking tot veilig werken, digitaal vast. Het liefst wil je dat de theorie en de praktijk naadloos op elkaar aansluiten.

Daar kunnen wij je bij helpen! We komen op locatie fotograferen en filmen. Zo stemmen we de toolbox af op jouw bedrijfssituatie. Dit zorgt bij jouw medewerkers voor herkenning en daardoor een beter leerrendement.

Voordelen online toolbox maken

Een online toolbox laten maken kent veel voordelen. Het maandelijks organiseren en geven van toolbox meetings is bijvoorbeeld niet meer nodig. We zetten de verschillende voordelen van een toolbox e-learning voor je op een rijtje.

 • Kosten- en tijdbesparend: organiseren en geven van fysieke meetings is niet meer nodig.
 • Een goed rendement door éénmalige ontwikkelkosten.
 • Medewerkers doorlopen de content op eigen tijd en wijze.
 • Activerende en herkenbare online content.
 • Voortgang wordt automatisch bijgehouden: vorderingen en resultaten zijn inzichtelijk. Aparte registratie van deelname is niet meer nodig.
 • Gepersonaliseerd en interactief: ingericht op jouw unieke bedrijfssituatie.
Leren, online, werken, onboarding, academysuite, iMac

Onderwerpen voor een digitale toolbox

In de toolbox e-learning behandelen we alle onderwerpen die jij ook behandelt in een fysieke toolbox meeting. Dit kunnen ARBO-gerelateerde onderwerpen zijn, of onderwerpen die gericht zijn op veiligheid en kwaliteit van processen en producten van jouw bedrijf.

Toolbox onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

 • Veilig werken op een steiger;
 • Veilig hijsen;
 • Werken met een ladder;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Valbeveiliging;
 • Veilig omgaan met kabels en leidingen;
 • Omgaan met gevaarlijke stoffen.

Online toolbox maken: hoe werkt het?

Wanneer je door ons een online toolbox wilt laten maken, gaan we als eerst samen met jou aan de slag om alle kennis te inventariseren. Welke onderwerpen wil je in de toolbox behandelen? Hoe wil je het overbrengen? Wil je de leerstof toetsen?
Wanneer alle onderwerpen duidelijk zijn, gaan we aan de slag met scripts. Hierin schrijven we precies uit hoe de kennis wordt overgebracht. Vervolgens komen we (wanneer je dat wilt) op locatie filmen, zodat we in de toolbox e-learning de theorie kunnen koppelen aan herkenbare praktijkbeelden.
Nationale bomenschool AcademySuite
Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Digitale toolbox ontwerpen: hoe doen we het?

Wanneer de kennis en alle beelden compleet zijn, gaan we aan de slag met het bouwen van de e-learning. Onze specialisten gebruiken uitsluitend didactisch verantwoorde leermiddelen, zodat de informatie optimaal leerbaar is.

Of het nu animatie- live-, of studiovideo’s, infographics, toetsen of certificaten zijn, wij zetten alles in om de e-learning toolbox zo nauw mogelijk aan te laten sluiten bij het brein van jouw medewerkers.

Zo leer je hen alles over het functioneren in een veilige werkomgeving, op een aantrekkelijke en interactieve manier.

Praktijkvoorbeelden

Wil je een praktijkvoorbeeld van digitale toolbox? Maak een vrijblijvende afspraak met ons, waarin we je meer voorbeelden laten zien.


Zij maken al gebruik van een online toolbox!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Dit vinden onze klanten

💬 Hoi, advies nodig?