Online Toolboxmeeting als middel voor effectieve veiligheidstraining

Veel mensen ondervinden al het voordeel van online leren. Denk aan digitaal bijscholen of leren voor je eerste werkdag. Zogenoemde Online onboarding. Veiligheidstrainingen, zoals een online toolboxmeeting, zijn uitstekend te gieten in een digitale e-learning vorm. Hieronder zijn de voordelen opgesomd.

 

Verplichte veiligheid

Safety first. Veiligheid is belangrijk en daarom heeft de overheid een periodieke toolboxmeeting verplicht gemaakt. Tijdens deze toolboxmeeting bespreek je verschillende onderwerpen over bijvoorbeeld valbeveiliging. De toolbox meeting onderwerpen geven richting aan de invulling van de training. Het verschilt per bedrijf hoe vaak deze training verplicht is omdat dit van de grote en sector van het bedrijf afhangt.

Niet iedereen is op de hoogte van deze verplichte vergaderingen. Bedrijven lopen vaak tegen problemen aan. Niet alleen omdat de toolbox meeting onbekend is maar ook omdat het lastig is om er invulling aan te geven. Het schiet er vaak bij in of de meeting is niet goed voorbereid. 

Een groot probleem omdat het om de veiligheid van het personeel gaat en daarbij is het strafbaar. Een boete of zwaardere sanctie kan van toepassing zijn.

 

Waarom een online toolboxmeeting?

tool box meeting

Genoeg redenen om alle zaken goed te regelen en de veiligheid te borgen. En dit kan het best digitaal. Waarom een online toolboxmeeting? Allereerst vanwege de structuur en planningsmogelijkheid. 

Een e-learning kan in één keer gemaakt worden en hierbij kunnen alle meetings gepland worden. Zo vergeet je de online toolboxmeeting niet. 

De e-learning maakt dan periodiek aan alle deelnemers een leermodule vrij. De deelnemer wordt niet gestoord in de dagelijkse bezigheden en een medewerker die niet aanwezig is, kan de meeting thuis volgen.

De structuur biedt nog een voordeel. Bij een inspectie kan je als werkgever aantonen dat je actief bezig bent met de veiligheid. Het grootste voordeel van een online toolboxmeeting is dan ook de veiligheid. Door een persoonlijke e-learning te maken is het leerrendement veel hoger dan bij een standaard en langdradige veiligheidsvergadering. Een E-learning is interactief en persoonlijk. 

De deelnemer leert met plezier de veiligheidsprotocollen kennen en een nieuwe medewerker kan eerdere meetings alsnog volgen.

 

De praktijk

Overtuigd van de mogelijkheden? Vraag gerust naar voorbeelden. Academysuite is al jaren actief in de bouw en heeft expertise op het gebied van online toolboxmeetings. 

Graag denken wij met je mee. Hoe kunnen we de veiligheid in jouw bedrijf verbeteren en hoe pakken we dit effectief aan? Neem onderstaand vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Een beller is sneller

Neem direct contact op met onze adviseurs.

Rozemarie Hendrikse

Tel - (+31) 6 273 657 57

Marijn Schouten

TEL - (+31) 6 532 845 52

Waarborg de continuïteit van je bedrijf

Misschien wel de grootste factor in de continuïteit van je bedrijf zit verborgen in de technische kennis van je medewerkers. En er komt hoe dan ook een moment dat de medewerkers die deze kennis in hun hoofd hebben zitten je onderneming gaan verlaten.

Met een eigen Academy zorg je ervoor dat deze onmisbare kennis beschikbaar komt voor andere medewerkers.  Een eigen Academy garandeert:

  • Borging van bedrijfskritische technische (of andere) kennis
  • Toegang tot alle relevante kennis voor iedere geautoriseerde medewerker
  • Consistente procedures en werkwijzen voor alle medewerkers
  • Snel en eenvoudig inwerken van nieuwe medewerkers of strategische partners
Wil je ook dat je bedrijfskritische kennis optimaal beschikbaar is?
Kennis borgen industrie
Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Vraag nu een gratis demo aan!

Deel deze posts

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email