Skip to content

Maak het verschil met online onboarding

Effectief inwerken

Iedere ondernemer wil dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk optimaal aan de slag kunnen. Daarmee wil je bestaande, ervaren medewerkers liever niet belasten. Maar ook het doornemen van mappen met informatie is geen oplossing. Met een e-learning inwerken, oftewel een online onboarding, los je dit probleem op.

Een eigen academy

Online onboarding: waarom is het praktisch?

Hoe zou je het vinden als een nieuwe medewerker optimaal geïnformeerd en ingewerkt aan zijn of haar eerste werkdag begint? Dat kan! Wij helpen jou graag met het opzetten van een online onboarding programma, waarmee jij tijd en kosten bespaart, medewerkers sneller productief maakt en aan jouw organisatie bindt.

Wij zetten alle informatie voor jouw nieuwe medewerkers overzichtelijk in compacte interactieve modules en compleet in jouw eigen huisstijl. Jij levert de informatie aan, waarvan je wilt dat die erin verwerkt wordt en wij gaan aan de slag om deze op een didactisch verantwoorde manier om te zetten in een efficiënt online inwerkprogramma.

De voordelen van digitaal inwerken op een rijtje

 • Zij voelen zich sneller thuis en verbonden;
 • Zij zijn sneller inzetbaar en werken productiever;
 • Zij weten waar ze verantwoordelijk voor zijn, al vóór de eerste werkdag.
 • Zij profiteren van een hogere tevredenheid onder medewerkers;
 • Zij worden aantrekkelijkere werkgevers, doordat medewerkers zich sneller gebonden voelen aan de organisatie en vertrouwd raken met de werkcultuur;
 • Zij besparen tijd en geld omdat nieuwe medewerkers veel minder afhankelijk zijn van ervaren medewerkers tijdens het inwerken.
Leren, online, werken, onboarding, academysuite, iMac

Waaruit bestaat een digitaal inwerkprogramma?

Een goed inwerkprogramma, digitaal of fysiek, moet de onderwerpen bevatten waardoor de nieuwe medewerker (alles) leert over de werkcultuur en -structuur, de functie en bijbehorende werkzaamheden. Daarbij maakt de medewerker kennis met de organisatie op zich.

Thema’s die vaak terugkomen in een goede onboarding, zijn bijvoorbeeld:

 • Welkom;
 • Normen, waarden en gedrag;
 • Veiligheid;
 • HR;
 • Systemen & It;
 • Producten / Diensten;
 • Enz…

Al deze thema’s verwerken wij op een aantrekkelijke en didactisch verantwoorde manier. Of het nu gaat om animatie-, live-, of studiovideo’s, 360° foto’s, of zelfs Virtual Reality: geen leermiddel is voor ons te gek om in te zetten voor de meest efficiënte onboarding.

Doorlopend leerproces na onboarding

Jouw organisatie blijft zich ontwikkelen. Wanneer het personeel hier niet in meegaat, kan dit grote problemen veroorzaken. Zorg er dus voor dat jouw medewerkers altijd in ontwikkeling blijven.

Om ervoor te zorgen dat het leren van jouw medewerkers na het onboarding-proces niet stopt, is het belangrijk om ze een doorlopend opleidingsproces aan te bieden, waarin jouw personeel mee ontwikkelt met jouw organisatie.

Op die manier bind je jouw medewerkers aan de organisatie, waardoor de kans op vroegtijdig vertrek aanzienlijk kleiner wordt. Het opzetten van een online opleidingsaanbod kan worden vormgegeven met een eigen bedrijfsacademie.

Nationale bomenschool AcademySuite

Praktijkvoorbeelden

Ben je benieuwd naar praktijkvoorbeelden? Wij laten je met een demo graag ons eerdere werk zien.


Zij maken al gebruik van een online onboarding!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Dit vinden onze klanten