Eén van de voordelen van een interne academie is het realiseren van de strategie van jouw organisatie door middel van competente medewerkers. Met behulp van de academie leer je hen de gewenste expertises en het gewenste gedrag binnen jouw organisatie aan. Hoe geef je hen de juiste tools mee binnen de academie? In deze blog leggen we je het uit.

Maak experts van jouw medewerkers

Wil je dat jouw medewerkers een bepaalde expertise of vaardigheid beheersen? In de academie kun je dat doen door middel van trainingen, waarin de medewerkers stap voor stap alles wordt uitgelegd. Omdat de expertises en vaardigheden uiteindelijk in de praktijk ingezet worden, kun je eventueel gebruik maken van blended learning (een combinatie van online en offline leren).

Praktijkvoorbeeld

AcademySuite maakte in samenwerking met Adullam een training waarin zorgmedewerkers allerlei vaardigheden leren. Deze training bestaat uit een serie livevideo’s. Naast het volgen van de online training, voeren de medewerkers de vaardigheid in de praktijk uit. Als ze dat met een positief resultaat gedaan hebben, kunnen ze via de academie een certificaat downloaden.

Leer jouw medewerkers gewenst gedrag aan (veilig werken)

Iedere organisatie heeft bepaalde regels als het gaat om gedrag van medewerkers binnen de organisatie. Dit kan gaan over de omgang met elkaar, de manier van werken, of het aanleren van gewenst gedrag als het gaat om veilig werken. Hoe geef je dat vorm binnen een interne academie?

Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf in de bouwsector hebt, is veilig werken een belangrijk thema. Het geven van toolboxtrainingen is bovendien een verplichting. Deze toolboxtrainingen kun je eenvoudig verwerken in de online academie. Meestal gebeurt dit door middel van live- en/of animatievideo’s met verwerkingsvragen en een toets. Met de toetsresultaten weet je dat de werknemer de stof begrijpt en toe kan passen.

Doordat de training in de interne academie gevolgd wordt (en dus via een LMS), krijgen de werknemers automatisch een melding als er een nieuwe toolbox klaarstaat en wordt alles (voortgangsresultaten, enz.) automatisch geregistreerd.

Zo kun je dus het hele proces van het organiseren van een toolboxtraining vereenvoudigen,

Praktijkvoorbeeld

Voor NormTotaal maakten wij een serie toolboxtrainingen, die de werknemers via de online academie kunnen volgen. 

Wil je advies?

AcademySuite geeft je graag meer informatie over het opzetten, vormgeven en integreren van een interne academie binnen jouw organisatie. Vraag een gratis demo aan, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: