Het hebben van een eigen online bedrijfsschool kent veel voordelen, maar ook een nadeel. Tijdens een fysieke training is er een coach aanwezig, die de cursisten begeleidt en zicht heeft op hun leerproces. Maar hoe realiseer je dat in een online Academy, waarin de cursist zelfstandig de informatie moet doornemen en onthouden?

Leren zonder trainer in een online Academy

Wanneer de mogelijkheid er niet is om ieder moment vragen te stellen, of om bijvoorbeeld even op weg geholpen te worden door een trainer, kan het lastig zijn om optimaal te leren. Daar zijn we ons bij AcademySuite goed van bewust. Nu zijn er verschillende digitale leermiddelen die wij inzetten, om de effecten van de samenwerking en communicatie met de trainer tijdens een fysieke training, ook in een online Academy te realiseren.

De leermiddelen die we gebruiken, ontwikkelen we zelf. Deze zijn gebaseerd op het BreinLeerModel, waardoor we zo nauw mogelijk aansluiten op het brein van de cursist. Zoals een goede trainer, tijdens een fysieke training, dat ook doet.

Hoe werkt het?

We zorgen er voor dat de leerdoelen aan het begin van de module al heel helder zijn. Zo weet de cursist wat hij of zij kan verwachten. Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om opgenomen studiovideo’s toe te voegen, waarin de trainer uitleg geeft over de te leren stof. Ook zetten we teksten, allerlei soorten afbeeldingen en infographics in, om de module zo duidelijk mogelijk te maken voor de cursist, zodat hij of zij zelfstandig te werk kan gaan.

Hoe houd ik zicht op het leerproces in een online Academy?

Met je online leeromgeving kun jij altijd, voor elke afzonderlijke cursist, de voortgang bijhouden. Je kunt zien hoe ver iemand is, of zien dat hij of zij geslaagd is voor de toets aan het einde van de module. Daarnaast is er de mogelijkheid, dat je een specifieke cursus op een bepaald moment vrijgeeft. Zo kun je dus ook de voortgang beïnvloeden.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over het inzetten van een online bedrijfsschool en de voordelen die dit biedt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden die er zijn voor jouw organisatie.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: