Persoonlijke vrijheid, flexibiliteit, transparantie en zelfredzaamheid zijn kenmerkende woorden voor de arbeidsinstelling van generatie Z. Anders gezegd: deze generatie bind je niet aan jouw organisatie door ze te motiveren, maar door ze te inspireren. Hoe doe je dat? Door ze te blijven uitdagen. De nieuwe generatie wil blijven leren, of het nu online of offline, uit ervaring, of uit boeken is.

Inspireer medewerkers: bedrijfsacademie opzetten

Het opzetten van een interne academie is een geschikte manier om huidig personeel te behouden en de nieuwe generatie te binden en te boeien. De academie bestaat uit (korte) lesmodules, waarmee je ervoor zorgt dat jouw medewerkers, op hun eigen tijd en wijze, alle relevante kennis binnen jouw organisatie onder de knie krijgen. Tegelijk bied je ze op die manier meer kans op doorgroeimogelijkheden.

Nieuwe medewerkers binden en behouden met online onboarding

De nieuwe generatie is geboren en getogen in de wereld van technologie. Het geven van een (gedeeltelijk) digitaal welkom past dan ook helemaal in de leefwereld van dit soort (nieuwe) medewerkers. Hoe doe je dit? Met een online onboarding.

In plaats dat je de nieuwe medewerker dikke mappen met informatie laat doorlezen, kun je deze informatie op een interactieve en didactisch verantwoorde manier laten verwerken in een digitaal inwerkprogramma.

Preboarding

Een belangrijk onderdeel van de online onboarding is preboarding. Dit houd in, dat je medewerkers al vóór hun eerste werkdag onderdompelt in jouw organisatie en ze alles vertelt over hun functie en wat er van hen verwacht zal worden. Preboarding kent voordelen voor iedereen binnen jouw organisatie.

Voor de medewerker:

  • Begint zelfverzekerd aan de eerste werkdag;
  • Voelt zich sneller gebonden aan jouw organisatie;
  • Weet vóór de eerste werkdag al wat er van hem of haar verwacht wordt.

Voor jou als werkgever:

  • De medewerker is sneller optimaal inzetbaar;
  • Je profiteert van een hogere medewerkerstevredenheid;
  • Je bespaart tijd en geld door efficiëntie.

Aan de slag

Zie je de noodzaak van het stimuleren van ontwikkeling en het binden en boeien van jouw (nieuwe) medewerkers? Ga ermee aan de slag door de inzet van e-learning binnen jouw bedrijf.

Twijfel je over wat het beste past bij jouw organisatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we bespreken graag samen met jou, wat we voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen.

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: