Laptop, schrijven

De coronapandemie heeft de transitie naar digitaal leren enorm versneld en de digitale scholing zet zich nog steeds voort. Denk hierbij aan digitaal onboarden, bijscholen of online onderwijs. Als bedrijf wil je deze innovatieslag niet missen, want digitaal leren brengt een hoop voordelen. Wat kun je als bedrijf doen om de recente ontwikkelingen bij te blijven?

Digitaal leren: borg de kennis

Allereerst is het belangrijk om kennis online te borgen. Medewerkers wisselen steeds sneller van werkgever en dat creëert uitdagingen. Personeel wat na korte tijd weer vertrekt is namelijk erg duur. Verder gaat veel kennis verloren doordat medewerkers met met pensioen gaan. Kennis online opslaan is daarom een must.

De oplossing

Een digitaal platform om deze kennis te borgen, biedt daarin uitkomsten. Zo blijft de kennis van medewerkers ook binnen het bedrijf, zelfs als de medewerker vertrekt. Een online inwerkprogramma kan meerdere keren worden ingezet en dat scheelt een hoop kosten. Elk nieuw personeelslid kan namelijk hetzelfde programma doorlopen. 

Een online platform maakt het mogelijk om alle kennis die er binnen het bedrijf is, op te slaan. Dit platform kan hergebruikt, uitgebreid en aangepast worden. Het is dynamisch en daarom is alles mogelijk. Als werkgever of HR-manager kun je het leerproces monitoren, door bijvoorbeeld vrij te geven wanneer medewerkers welke cursus kunnen volgen. En je kunt controleren of de nieuwe medewerker wel de online onboarding voltooid heeft. Deze flexibiliteit maakt digitaal leren een stuk efficiënter in vergelijking met fysieke trainingen.

Maatwerk is daarom erg belangrijk. De kennis moet overgebracht worden op de specifieke doelgroep. AcademySuite heeft hier veel ervaring mee. Met een breed klantenbestand is AcademySuite in staat maatwerk te leveren aan elke doelgroep.

Hulpmiddelen voor digitaal leren

Aansluiten op de eindgebruiker maakt het verschil tussen een e-learning en een succesvolle e-learning. Je wilt dat de content goed begrepen wordt. Met verschillende digitale hulpmiddelen kan informatie aangeboden worden. Denk hierbij aan green-screen video’s, een animatievideo of learning met virtual reality. Alles is mogelijk! Door breinleren toe te passen, wordt het succes nog groter en wordt alle informatie op een didactisch verantwoorde manier aan jouw medewerkers aangeboden. 

digitaal leren

Ben je enthousiast geworden na het horen van de mogelijkheden, of wil je meer informatie? Goed nieuws! AcademySuite biedt een gratis en vrijblijvende demo aan. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts