Skip to content

De mogelijkheden die digitaal leren biedt

De coronapandemie heeft de transitie naar digitaal leren enorm versneld. De verwachting is dat er ook na de coronamaatregelen veel online geschoold blijft worden. Denk hierbij aan digitaal onboarden, bijscholen of online onderwijs. Als bedrijf wil je deze innovatie slag niet missen want digitaal leren brengt een hoop voordelen. Wat kan je als bedrijf doen om bijtijds te blijven?

Allereerst is het belangrijk om kennis online te borgen. Medewerkers wisselen steeds sneller van werkgever en dat creëert uitdagingen. Personeel wat na korte tijd weer vertrekt is namelijk erg duur. Verder gaat veel kennis verloren doordat medewerkers met met pensioen gaan. Kennis online opslaan is daarom een must.

 

Het belang van digitaal leren

Een digitaal platform om deze kennis te borgen biedt daarin uitkomsten. Zo wordt kennis van medewerkers opgeslagen, ook als de medewerker vertrekt. Een online inwerkprogramma kan meerdere keren worden ingezet en dat scheelt een hoop kosten. Elk nieuw personeelslid kan namelijk hetzelfde programma doorlopen. Lees hier waarom een online inwerkprogramma essentieel is.

Een online platform maakt het mogelijk alle kennis op te slaan. Dit platform kan hergebruikt, uitgebreid en aangepast worden. Het is dynamisch en daarom is alles mogelijk. Als werkgever of HR-manager kun het leerproces monitoren. Je kunt vrijgeven wanneer medewerkers welke cursus kunnen volgen. Of controleren of de nieuwe medewerker wel de online onboarding voltooid heeft. Deze flexibiliteit maakt digitaal leren een stuk efficiënter in vergelijking met fysieke trainingen.

Maatwerk is daarom erg belangrijk. De kennis moet overgebracht worden op de specifieke doelgroep. AcademySuite heeft hier veel ervaring mee. Met een breed klantenbestand is AcademySuite in staat maatwerk te leveren aan elke doelgroep.

 

Digitale hulpmiddelen

Aansluiten op de eindgebruiker maakt het verschil tussen een e-learning en een succesvolle e-learning. Je wilt dat de content goed begrepen wordt. Met verschillende digitale hulpmiddelen kan informatie aangeboden worden. Denk hierbij aan green-screen video, een animatievideo of learning met virtual reality. Alles is mogelijk! Door breinleren toe te passen wordt het succes nog groter. Dit een een bewezen manier van leren. Hierbij staan de functies van het brein centraal.

digitaal leren

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden. Goed nieuws! AcademySuite biedt een gratis en vrijblijvende demo aan. Neem gerust contact met ons op.

 

 

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?