Explaining, learning, laptop

Als medewerker vind je het belangrijk om jezelf snel thuis te voelen in een organisatie. Je wilt de nieuwe organisatie snel leren kennen, zodat je niet het gevoel hebt dat je in de weg loopt. Dit kan via online pre-boarding. Hier beantwoord je als medewerker vragen zoals: wat is de werkwijze in deze organisatie? Bij wie kan ik terecht met vragen en wat wordt er van mij verwacht? Vragen waar je als werkgever zo snel mogelijk antwoord op wilt geven. Je wilt immers dat je personeel zich zo snel mogelijk thuis voelt en effectief aan het werk kan.

Online pre-boarding: snel en effectief

De tijd voor je eerste werkdag begint, wordt meestal vergeten. Zonde! Want deze tijd kan perfect gebruikt worden om de nieuwe medewerker alvast kennis te laten maken met de organisatie. Dit kan door middel van een online inwerkprogramma. Een zogeheten online pre-boarding zorgt ervoor dat de nieuwe medewerker met voldoende informatie en motivatie naar het werk komt. Voor veel mensen is de eerste werkdag een spannende gebeurtenis. Met een goed online inwerkprogramma kan je deze spanning omzetten in motivatie.

De medewerker heeft namelijk al geleerd wat er van hem of haar verwacht wordt, heeft een beeld bij de organisatie en kent de bedrijfscultuur. Dit is plezierig voor zowel de nieuwe medewerkers, als voor de werkgever. Inwerken loopt namelijk als snel in de kosten. Je moet de nieuwe werknemer betalen terwijl deze logischerwijs nog niet de volle productiviteit kan opbrengen. Daarbovenop moet een andere werknemer zijn of haar taken loslaten, om de nieuwe medewerker in te werken. Dit kan voor de nieuwe medewerker geen leuke start zijn. Die voelt zich de eerste dagen tot last.

Online inwerken op maat

Een online pre-boarding is de oplossing om dit voorkomen. Het scheelt kosten én het faciliteert dat de medewerker zich snel thuis voelt! AcademySuite is gespecialiseerd in het maken van online inwerkprogramma’s. Door maatwerk te leveren sluit de pre-boarding naadloos aan op jouw organisatie. Is een online module wat voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met AcademySuite.

Online pre-boarding

Benieuwd geworden naar praktijkvoorbeelden? Klik hier om te zien hoe het in de praktijk in zijn werk gaat.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts