Het opzetten van een online bedrijfsacademie is een mooi middel om leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie vorm te geven. Een online bedrijfsacademie draagt bij aan het behalen van jouw organisatiedoelen. Maar hoe zet je een interne academie op? Wat heb je ervoor nodig? Welke stappen moet je doorlopen om er een succes van te maken? We leggen het je uit aan de hand van een serie blogs. In dit eerste deel vertellen we je wat een interne academie precies is, waarom het nuttig is om er één op te zetten en wat de vereisten zijn voor het succes ervan.

Wat is een interne academie?

Een online bedrijfsacademie draagt bij aan organisatiestrategie en -doeleinden. Het is een plek waar je alle belangrijke kennis binnen jouw organisatie, borgt én deelt. Dit doe je door middel van aantrekkelijke trainingen, waarmee je essentiële kennis effectief overdraagt op iedere medewerker, waarvan jij wilt dat die de over deze kennis beschikt.

Je kunt de interne academie ook gebruiken om voor medewerkers inzichtelijk te maken welke trainingen en opleidingen ze kunnen volgen.

Wat is het nut van een interne academie?

Er zijn verschillende redenen waarom een interne academie voor jouw organisatie zinvol is:

  • De kennis van medewerkers die al langer bij de organisatie werken, wordt overgedragen op nieuwe(re) medewerkers, door middel van interne trainingen. Zo blijft de kennis altijd behouden.

  • Met een online academie laat je zien dat je de ontwikkeling van jouw personeel belangrijk vindt. Daardoor wordt je een aantrekkelijke werkgever. Ook kun je zij-instromers door middel van opleidingen en interne trainingen eenvoudig opleiden tot de werknemer die het best in jouw organisatie past.

  • De strategie van jouw organisatie staat niet meer op zichzelf, maar biedt een vertaalslag naar jouw medewerkers. Je kunt de medewerkers door middel van de academie de gewenste expertises en het gewenste gedrag aanleren.

  • In deze tijd van digitalisering verandert de markt en daarmee jouw organisatie, continu. Heb je nieuwe software geïnstalleerd? Of zijn er andere grote veranderingen op komst binnen jouw organisatie? Met een interne academie kun je jouw medewerkers hiervoor klaarstomen.

  • Inwerken wordt een stuk eenvoudiger, door het hele inwerkprogramma in de academie vast te leggen.

De bovenstaande voordelen zijn, ook elk afzonderlijk, een grote reden om een interne academie op te zetten. In de komende blogs gaan we dieper in op de afzonderlijke voordelen. 

Maak jouw online academie tot een succes

Naast een heldere strategie en het duidelijk hebben van de doelen van de interne academie, zijn er nog andere factoren die een belangrijke rol spelen in het succes van de academie. Dit zijn onder andere:

  • Een gevarieerd leer- en ontwikkelaanbod aanbieden (blended learning, formeel en informeel).
  • Zicht en grip hebben op het leerproces (voortgang en resultaten bijhouden, zoveel mogelijk accrediteren).
  • De opzetters van de academie hebben voldoende didactische en vakgerichte kennis in huis.

Onze specialisten van AcademySuite helpen je graag om deze factoren, en daarmee het succes van de interne academie, te realiseren. Wil je meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: