Recent heb je nieuwe medewerkers aangenomen. Je wilt natuurlijk dat ze snel hun weg vinden binnen jouw organisatie en in een korte tijd optimaal inzetbaar zijn. Daarvoor is een goed inwerkprogramma onmisbaar. Hoe kun jij jouw nieuwe medewerkers zo goed mogelijk inwerken? En hoe doe je dit online? Lees in dit blog over de kenmerken en voordelen van een online onboarding.

Kenmerken van een goede online onboarding

In een goede onboarding worden medewerkers bekend gemaakt met de bedrijfscultuur. Je vertelt op een inspirerende en overtuigende manier over het ontstaan en de werkzaamheden van jouw organisatie.

Je laat de medewerker weten welke impact zijn of haar nieuwe baan heeft, binnen jouw organisatie en daarbuiten.

Je vertelt de nieuwe medewerker wat er van hem of haar verwacht wordt. Ook is het belangrijk om vroeg te beginnen met het inwerken. Het liefst al vóór de eerste werkdag, met preboarding.

Voordelen van online onboarding

Het geven van een fysieke training tijdens een inwerkperiode komt nog steeds voor. Echter, de voordelen van een online onboarding hebben al menig leidinggevende doen besluiten om het inwerken digitaal te laten verlopen. Een online inwerkprogramma is onder andere:
  • Kosten- en tijdbesparend.
  • Plaats- en tijdonafhankelijk in te zetten.
Medewerkers kunnen namelijk waar en wanneer ze willen, op hun eigen tempo, vóór hun eerste werkdag, het inwerktraject doorlopen. Daarnaast scheelt het je als leidinggevende de kosten voor het (in)huren van een trainer en een ruimte.

Inzicht in voortgang

Met een online onboarding heb je de mogelijkheid om de voortgang van jouw nieuwe medewerkers in de onboarding te volgen. Je kunt rapportages opvragen, waarin precies staat aangegeven welke modules er al voltooid zijn. Daarnaast kun je een certificaat aan de module verbinden die de medewerker, bij een positieve afronding van de module, kan downloaden. Zo weet jij zeker dat de medewerker de leerstof in zijn of haar hoofd heeft zitten en wordt tegelijk de medewerker beloond.

Bied jouw nieuwe medewerker een vliegende start

Start vandaag nog met het implementeren van online onboarding in jouw bedrijf of organisatie en geef jouw nieuwe medewerker de vliegende start die hij of zij verdient! Wil je vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Plan dan een kennissessie in. Wil je meteen meer weten over online onboarding en wat AcademySuite hierin voor jou kan betekenen? Neem dan gerust gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn adviseur

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts