Veiligheid AcademySuite

Veilig werken is belangrijk. Voldoen aan de wetgeving is dat ook. Met toolboxen bereik je beide. Toolboxen helpen werknemers bij het veilig uitvoeren van werkzaamheden: een wettelijke verplichting. Het principe van een toolboxmeeting is het uitlokken van discussie over veiligheidsthema’s. Dit gebeurt doorgaans in offline bijeenkomsten, maar als het aan NormTotaal ligt, komt daar verandering in. Zij bieden hun medewerkers online toolboxtraining, via de NormTotaal Academie.

De uitdaging

Kevin en Nick komen als adviseurs Veiligheid, gezondheid en milieu bij veel verschillende bedrijven over de vloer. Ze zien dat toolboxen door veel werkgevers en werknemers worden gezien als een last. Want wanneer zijn alle medewerkers bij elkaar? En hoe motiveer je hen om mee te doen? Ingewikkelde vragen, maar ze vonden de oplossing!

De oplossing

De oplossing ligt bij het online aanbieden van de toolboxen. AcademySuite ontwikkelde de NormTotaal Academie; een eigen online leeromgeving waarin aangesloten bedrijven hun eigen toolboxen en werkinstructies kunnen beheren. Zo kunnen toolboxen op een eenvoudige manier aangeboden worden, waarbij de deelnemer zelf bepaalt waar en wanneer hij de toolbox doorneemt.

Het resultaat

Het resultaat is een mooie leeromgeving waarbij werknemers de toolboxen kunnen volgen waar en wanneer zij willen. De benodigde administratie kan eenvoudig worden opgevraagd in de NormTotaal Academie. Want je wilt natuurlijk graag weten wie de toolbox heeft gevolgd en wie nog aan de slag moet. Ook belangrijk: wat hebben medewerkers begrepen? Waar moet nog aan worden gewerkt?

Samen zorgen we ervoor dat Nederland weer een stukje veiliger wordt en dat er wordt voldaan aan de wetgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden om toolboxen in te zetten in jouw organisatie? We denken graag met je mee!

Wil je ook online toolboxen inzetten?

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: