Hoe kun je jouw visie overbrengen op jouw organisatie? Hoe kun je jouw visie overbrengen op de maatschappij? Voor de GROW-organisaties lag hier de uitdaging. Zij vroegen AcademySuite om een passende aanpak. Samen realiseerden we de oplossing: een online ontwikkelingsacademie. 

De uitdaging

Er speelden bij GROW meerdere vragen:

  • Hoe brengen we onze visie over?
  • Zijn er andere mogelijkheden om bijscholing te organiseren dan de maandelijkse bijscholingsavond?
  • Hoe kunnen reflectie- en evaluatiemomenten effectiever worden vormgegeven?
  • Hoe brengen we iedere Pedagogisch Medewerker binnen onze organisatie op de hoogte van onderwerpen als hygiëne, veiligheid, sociale en lichamelijke ontwikkeling en normen en waarden? 

Met het antwoord op deze vragen ging AcademySuite voor een aantal Amsterdamse kinderopvangorganisaties aan de slag.

De oplossing

Het online leerplatform op maat is allereerst ontwikkeld als verzamelplek om personeelsleden, ouders van kinderen en andere betrokkenen samen te brengen rond de GROW-visie.

In deze leeromgeving staat een e-learning klaar waarin de visie op een bevlogen en inspirerende manier wordt uitgelegd aan de hand van illustrerende voorbeelden. Hiervoor is een reeks informatieve animatievideo’s ontwikkeld, waarin de grondlegger van de visie in animatiestijl is nagemaakt en op een speelse manier de visie uitlegt en overdraagt. Deze video’s worden daarnaast gebruikt om de visie op evenementen en gemeentelijke vergaderingen op een compacte, overtuigende wijze te presenteren.

Verder worden diverse onderwerpen uitgelegd aan het personeel, om zo flexibel leren te stimuleren en een eind te maken aan de maandelijkse bijscholingsavond.

De evaluatie- en feedbackmomenten zijn gedigitaliseerd door middel van interactieve 360-graden evaluaties, waarbij ook externen worden gevraagd om hun feedback te geven. In de leeromgeving staan opdrachten klaar om de kennis van het personeel up-to-date te houden en regelmatig te testen.

Het resultaat   

Het resultaat is een op maat gemaakte GROW-academy, compleet in eigen huisstijl en inclusief URL, als centrum van ontwikkeling, inspiratie en kennisoverdracht. Op een bevlogen wijze kunnen medewerkers, ouders en betrokkenen worden geïnspireerd door de visie. In de toekomst biedt de GROW-academy de mogelijkheid om de visie verder te verspreiden, uit te breiden en te verdiepen. Samen realiseren we ontwikkeling! 

Ook ontwikkeling stimuleren binnen jouw organisatie?

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts