In de vorige blog hebben we je verteld wat een interne academie precies is, wat het nut ervan is voor jouw organisatie en welke factoren ervoor zorgen dat de bedrijfsacademie een succes wordt. Eén van die succesfactoren is het zicht en grip hebben op het leerproces van jouw medewerkers. Daar gaan we in deze blog dieper op in.

Bedrijfsacademie opzetten met een LMS

Een LMS, oftewel een Learning Management System, regelt het administratieve werk dat een interne academie met zich meebrengt. AcademySuite zet voor de bouw van een complete academie bij voorkeur het LMS aNewSpring in. Voor het bouwen van losse modules werken we ook met Rise.

Bepaal zelf wie toegang krijgt

In een LMS kun jij als beheerder zelf bepalen wie er toegang krijgt tot de trainingen. Hierdoor is het trainingsaanbod voor iedereen volledig te personaliseren. De werknemer wordt aangemeld bij een training en volgt dan het voor zijn of haar functie gecreëerde leerpad. Je ziet altijd of iemand een training heeft afgerond, door een automatisch aangemaakt, uit te draaien overzicht.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n voortgangsrapportage. De persoon in het voorbeeld heeft nog geen toets gemaakt, daarom staat de kennisopname op 0%. 

 

Houd zicht op de voortgang

Wanneer een werknemer bij een training is aangemeld, ontvangt hij of zij een melding, zodat de werknemer altijd op de hoogte is van de te volgen training. Het is mogelijk om certificaten toe te voegen, die de werknemer kan downloaden als hij of zij de training met een positief resultaat afrondt. Daardoor ben jij ervan verzekerd dat de werknemer de aangeboden kennis voldoende bezit.

Houd je bedrijfsacademie actueel

Met een constant veranderende markt en organisatie is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle kennis binnen de bedrijfsacademie actueel blijft. In een LMS kun je eenvoudig nieuwe informatie toevoegen, of bestaande informatie aanpassen. Wanneer dit gedaan is, kun je de werknemers een melding sturen, zodat ze ervan op de hoogte zijn en hun kennis uitbreiden.

Advies nodig?

AcademySuite geeft je graag meer tips en uitleg over het hoe en waarom van een interne academie en wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen. Plan een gratis demo, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse Accountmanager

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Bekijk ook: