E-learning is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het is onder andere een uitstekend middel om personeel te binden en te boeien, doordat je het in kunt zetten om de ontwikkeling van jouw medewerkers te stimuleren. Of je jouw medewerkers nu op de hoogte wilt brengen van de nieuwste software-implementatie, ze kennis wilt bijbrengen over de producten van jouw organisatie, of nieuwe technieken wilt aanleren: e-learning is een zeer geschikt leermiddel om jouw medewerkers cruciale kennis binnen jouw bedrijf onder de knie te laten krijgen.

Stimuleer de ontwikkeling van jouw medewerkers

Ontwikkeling van jouw medewerkers is belangrijk voor de cultuur en continuïteit van jouw organisatie. Naast de bovengenoemde voordelen, is e-learning uitstekend te gebruiken voor dit doeleinde. Waarschijnlijk investeer je al in de ontwikkeling van jouw personeel, maar vaak is dat door middel van fysieke trainingen, of klassikale cursussen. Dat kan makkelijker, effectiever én leuker.

Leren met e-learning

Een aantal voordelen van het leren met e-learning zijn:

  • Plaats- en tijdonafhankelijkheid. Medewerkers kunnen leren waar en wanneer ze maar willen.
  • E-learning is goedkoper dan een fysieke training; je bespaart de kosten van het huren van een ruimte, een eventuele trainer en reiskosten.
  • Een moderne en interactieve leeromgeving maakt e-learning leuk.
  • Het volgen van een e-learning hoeft niet ten koste te gaan van werktijd.

Zicht en grip op ontwikkeling

Wanneer jouw medewerkers een fysieke training volgen, kan het lastig zijn om zicht te houden op hun ontwikkelingsproces. Hoe ver zijn ze? Snappen ze alles? Hebben ze de leerstof onthouden en kunnen ze die in de praktijk brengen?

Grip op ontwikkeling: Zelf e-learning modules vrijgeven

Met de e-learnings van AcademySuite kun jij als leidinggevende of HR-manager zelf bepalen wanneer je een module vrijgeeft. Wil je bijvoorbeeld dat jouw personeel zich wat meer gaat verdiepen in het onderwerp compliance, dan geef je de e-learning die daarover gaat, vrij. Iedere medewerker is dan op hetzelfde moment met dat onderwerp bezig en jij kunt hun vorderingen makkelijk bijhouden.

Zicht op ontwikkeling: Rapportages en certificering

Met e-learnings is het namelijk mogelijk om rapportages op te vragen. Hierin kun je precies zien welke medewerker welke e-learning nog moet volgen, of al voltooid heeft. Daarnaast kun je de cursisten toetsen laten maken, waarmee ze een certificaat kunnen verdienen. Op die manier ben je er altijd zeker van, dat de medewerker de leerstof onder de knie heeft.  

Dit wil ik ook!

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de geschiktheid van e-learning voor het stimuleren van de ontwikkeling van jouw medewerkers? Ga snel aan de slag met jouw eigen e-learning! Wil je advies of ondersteuning? Neem gerust helemaal gratis en vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ook een vrijblijvende demo aanvragen, of ons eerdere werk bekijken ter inspiratie.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts