Floorheating, JK, vloerverwarming

Klantcase JK Floorheating

Eén in eigen huis ontwikkelde machine, veel verschillende monteurs, elf verschillende landen en vijf verschillende talen. Hoe breng je al deze factoren samen? Met een eigen academy!  

De uitdaging

JK is dé specialist in het inslijpen van vloerverwarming in bestaande dekvloeren. Dit JK systeem wordt geïnstalleerd met hun eigen gepatenteerde inslijpmachine, de JK floorgrinder. Deze complexe machine stelt de monteurs in staat om stofvrij een strak sleuvenpatroon te slijpen waarin de vloerverwarmingsbuizen worden gelegd. Het JK systeem is uniek, mede omdat het een volledig getest en goedgekeurd vloerverwarmingssysteem is, dat in elke huis op maat wordt geïnstalleerd. Bij de installatie komt veel kijken, onder andere het werken met de JK floorgrinder.

De uitdaging van JK? Iedere monteur uitleggen hoe je op de juiste manier het JK systeem installeert en omgaat met de verschillende gereedschappen en machines. Veel monteurs hebben in de loop van de jaren hun eigen werkwijze ontwikkeld wat betreft de installatievolgorde en toepassing van de JK floorgrinder. Het gebrek aan uniformiteit resulteerde in (onnodige) defecten aan de machines. Ook was de kennis om elk JK systeem precies volgens de richtlijnen geïnstalleerd te hebben niet geborgd. Om dit op te lossen kwam er behoefte aan scholing. Hoe pak je dat vervolgens aan?

De oplossing

In samenwerking met AcademySuite is de JK academy tot stand gekomen. De JK academy is een compleet ingerichte leeromgeving met een eigen Look & Feel en URL. Inmiddels bestaat de Academy uit 3 programma’s, passend voor elke monteur. De videografen en e-learningontwikkelaars van AcademySuite hebben een aantal maanden nodig gehad om de 25 werkinstructies visueel juist in beeld te brengen en didactisch verantwoord uit te leggen aan de monteurs. Nadat de Nederlandse versies definitief zijn gemaakt, zijn de video’s vertaald in het Engels, Frans, Duits en Turks. Op deze manier kan iedere monteur de kennis in zijn/haar eigen taal tot zich nemen, zodat er een optimaal leerrendement ontstaat. Als laatst wordt de kennis van de monteurs getest door een combinatie van multiple-choice, multiple-response en matchingsvragen.

Het resultaat

In de JK academy kan iedere monteur de kennis op zijn/haar eigen tijd tot zich nemen. Bovendien is de uiteindelijke vereiste kennis voor iedere monteur hetzelfde; zo komt er eenheid in de werkwijze wereldwijd. Binnen JK is het leerproces van de JK monteur nu geborgd en heeft elke monteur, van Dublin tot Instanbul, toegang tot de juiste uitleg en demonstratie . Bovendien is de JK academy toekomstgericht: ook nieuwe vestigingen in andere landen en continenten kunnen gebruikmaken van de kennis in de JK academy!

“De JK floorgrinder is specifiek ontwikkeld om het JK systeem in elke project op maat te installeren. Om dit veilig en juist te doen is het belangrijk dat werkmethodes zijn vastgelegd en de JK monteurs bekend zijn met de gebruiksaanwijzingen van de gereedschappen en richtlijnen welke specifiek zijn aan het JK systeem. Vanuit AcademySuite was er een senior technisch consultant betrokken om de kennis op een juiste manier te verwerken en presenteren. Dankzij de nauwe samenwerking met AcademySuite is de JK academy een mooie online leerschool geworden voor al onze nationale en internationale medewerkers.“

 Hendrik van den Brink – Directeur JK (United Kingdom, Ireland)

Recommended Posts