De voordelen van online leren zijn ondertussen bekend. Tijd en plaats-onafhankelijk leren en oneindig gebruik maken van één enkele investering. Maar wat is eigenlijk het bedrag wat er geïnvesteerd moet worden? In dit artikel geven we jou een inschatting van de kosten van een E-learning. Wat kost het maken van een E-learning?

Wat is een E-learning

Een E-learning is een online leermodule. Er is een groot verschil tussen standaard en maatwerk modules. Een standaard module gaat vaak over een algemeen onderwerp en is daarbij niet specifiek. Deelnemers van een E-learning hebben dan een lager leerrendement. Dit omdat er niet specifiek voor een doelgroep geschreven is. Het grote voordeel is wel dat het relatief goedkoop is. Een standaardmodule is vaak goed te betalen.

Let wel, dit is bij een kleine afname. Heb je veel E-learning modules nodig of heb je veel deelnemers die de module doorlopen? Dan is een maatwerk E-learning beter. Niet alleen vanwege het hoge leerrendement maar ook vanwege de kosten.

 

Een maatwerk E learning

Dat lijkt duurder, maar dat hoeft dus niet altijd zo te zijn. Je betaald namelijk eenmalig en kunt na de investering jaren gebruik maken van de module. De E-learning wordt volledig gemaakt naar de wensen van de afnemer. Wie is de doelgroep? Wat past bij de doelgroep en welke boodschap moet er overgebracht worden?

Denk aan een online onboarding programma waar medewerkers online ingewerkt worden maar ook aan het borgen van bedrijfskennis. Soms is een bedrijf afhankelijk van de kennis die in de medewerkers zit. Een gevaar! Medewerkers wisselen veel van baan of gaan met pensioen.

Een E-learning kan dan fungeren als leerplatform waar bedrijfsspecifieke kennis opgeslagen wordt. Zo is het bedrijf minder afhankelijk van het personeel, kan personeel van elkaar leren en maak je kennis inzichtelijk.

 

Wat kost het maken van een E-learning?

We gaan hier uit van een maatwerk E-learning. Geen standaardmodule dus. En dat lijkt al snel in de papieren te lopen maar dat valt mee. Voor bedragen tussen de vier en zes duizend euro kan er al veel gebeuren. Uiteraard kan het veel uitgebreider en wordt het dan ook duurder. De licenties, waarmee deelnemers in kunnen loggen om de maatwerk E-learning te volgen, zijn goed te betalen.

Daarbij is ook de overheid overtuigd van online leren. Medewerkers ontwikkelen is van belang en de SLIM-Subsidie ondersteund MKB bedrijven daarin financieel. Klik hier om te kijken of je voor een SLIM-subsidie in aanmerking komt. Deze regeling kan tot een bedrag van €25 000 wel 80% vergoeden.

 

Wat kost een e-learning 

De online mogelijkheden

Scholing is van groot belang in een modern bedrijf. Personeel staat centraal en ontwikkeling maakt dat personeel aan een onderneming verbonden wordt. Dit maakt E-learning bouw in alle sectoren populair. Benieuwd of we in jouw sector al ervaring hebben? Bekijk onze klantcases. Ben je benieuwd en wil je meer weten over het toepassen en ontwikkelen van E-learnings? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Leeromgeving AcademySuite, demo, bedrijfsacademy

Vraag nu een gratis demo aan!

Deel deze posts

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email